Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Christian Drouin“ gėrimų kokybę lemia puoselėjamos tradicijos (svetur)

2006-04-27
Paskelbk savo straipsnį

Sidro darykla „Christian Drouin“ buvo įkurta XVII amžiuje, kuomet Christianas Drouinas Normandijoje (Prancūzijos regionas) nusipirko ūkį ir nusprendė pradėti verslą – gaminti tik aukščiausios kokybės spiritą. Nuo to laiko Drouinų ūkyje nedingsta obuolių ir spirito aromatai: čia gaminamas aukščiausios kokybės sidras, kalvadosas ir pomas, pripažinti ir vertinami visame pasaulyje. Išlaikytos šimtmečių gamybos tradicijos, per ilgus metus įgytas meistriškumas ir meilė savo verslui pelnė daugiau nei 380 medalių už itin kokybišką produkciją.

Paslaptis slypi obuoliuose
Viskas prasideda sode. Dar protėvių užveistas sidro obelų sodas driekiasi aplink daryklą. Būtent čia gimsta visą laiką daryklose išliekantis obuolių aromatas. Nuskinti kokybiškiausi obuoliai toliau brandinami sausose, gerai vėdinamose palėpėse, kol visiškai sunoksta.

Sidras gaminamas didelėse, pusiau rastinėse XVII a. obuolių spaudimo patalpose. Tiesiai iš palėpių obuoliai krenta į smulkintuvą. Susmulkinta masė spaudžiama tik vieną kartą, nes tik grynos sultys kalvadosui suteikia puikų skonį. Išspaustos obuolių sultys lėtai fermentuojamos sidro statinėse. Žiemą „Christian Drouin“ rūsiuose gali išgirsti, kaip šnypščia statinės, kuriose fermentuojamos obuolių sultys. Kad fermentacijos procesas sulėtėtų, sultys maišomos tik esant žemai aplinkos temperatūrai. Po trijų mėnesių obuolių sultys virsta sidru.

Distiliavimas
Distiliavimas, turintis itin senas tradicijas, reikalauja ypatingos priežiūros. Tai lemia gėrimo kokybę. Kad kalvadosas taptų skaidrus ir aromatingas, sidras distiliuojamas du kartus. Seni nešiojami distiliatoriai „Christian Drouin“ soduose „pluša“ kiekvienais metais nuo vasario iki birželio.

Brandinimas
Tiek „Christian Drouin“ ūkio daržinė, arklidės, tiek ir galvijų laikymo patalpos buvo pritaikytos statinių, kuriose brandinamas kalvadosas, laikymui. Būtent jose kalvadosas įgauna jam būdingą gintaro spalvą ir charakteringą skonį. Metams bėgant, prieskonių aromatas ir saldūs vaisiai papildė jauno kalvadoso obuolių aromatą.

1995 metais visa „Christian Drouin“ produkcija pelnė „European Prestige Grand Prix“ apdovanojimą.

Meniu.lt informacija