Paroda „Baltijos maistas 2009“ džiugino gurmanus

Paroda „Baltijos maistas 2009“ džiugino gurmanus

Klaipėdoje, „Ledo arenos“ patalpose, spalio 23-25 dienomis vyko paroda „Baltijos maistas 2009“. Joje lankėsi ne tik su įvairiais maisto produktais susipažinti jų paskanauti norėję klaipėdiečiai, bet ir maitinimo rinkos profesionalai – restoranų ir kavinių atstovai.

Mugių, parodų, konferencijų organizatorius „Expo Vakarai“ nusprendė atgaivinti tradicinę prieš devynerius metus paskutinį kartą pasirodžiusią specializuotą maisto, gėrimų ir technologijų ekspoziciją „Baltijos maistas“. Ir nors šiandieninis laikotarpis tikrai nėra dėkingas parodoms rengti (įmonės ir gamintojai taupo bet kokias išlaidas), bet reikia pasidžiaugti, kad paroda pavyko – joje savo gaminius ir paslaugas pristatė beveik 80 įmonių, tarp kurių buvo ir keletas dalyvių iš užsienio.

Dauguma dalyvių pristatė savo gamybos maisto produktus. Tarp tradicinių lietuviškų mėsos, duonos gaminių, sūrių, kaimiško alaus ir medaus galima buvo aptikti ir šį bei tą įdomesnio – Lietuvoje auginamų stručių mėsos gaminių, iš Estijos atvežtų žvėrienos dešrų, latvių gamintų ožkos sūrių ar rankomis darytų šokoladinių saldainių.

Restoranų darbuotojus turėjo sudominti keli stendai su valymo įrangos naujovėmis, indų ir kulinarinių įrankių atstovų produkcija. Parodoje vyko ir stalo dekoracijų konkursas „Rudens dekoras“, kuriame buvo pristatyti Klaipėdos kolegijos ir turizmo mokyklos studentų paruošti meniški stalo papuošimai iš daržovių, vaisių, džiovintų augalų ir kitų rudens gėrybių. Profesionali vaisių pjaustytoja Renata Pranaitytė demonstravo, kaip iš arbūzo ar kito vaisiaus galima sukurti neįtikėtinų stalo puošmenų.

Parodos nuotraukų galerija >>   
 
Meniu.lt informacija ir nuotraukos

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną