Nacionalinio žuvies barbekiu čempionato nugalėtojai – „Barbekiu ambasadoriai“

Nacionalinio žuvies barbekiu čempionato nugalėtojai – „Barbekiu ambasadoriai“

Praėjusį šeštadienį Palangoje vyko nuotaikinga šventė, pritraukusi minias žmonių į rudenėjančią J. Basanavičiaus gatvę. Antrus metus iš eilės surengtos šventės „Palangos stalas“ metu buvo siekiama Lietuvos rekordų, o taip pat įvyko pirmasis Nacionalinis žuvies barbekiu čempionatas Palangos mero taurei laimėti.

Renginiu „Palangos stalas“ kurortas šventė Tarptautinę turizmo dieną. Visoje J. Basanavičiaus gatvėje buvo sustatyta virš 1000 stalų, prie kurių buvo kviečiama vaišintis įvairiais patiekalais ar įsigyti suvenyrų ir kitų naudingų dalykų. Stalų tarpe buvo ir Lietuvos rekordininkai – didžiausias (3,68 metro aukščio ir apie 24 kv. metrų ploto) medinis stalas ir mažiausias (10 mm aukščio, aut. L. Žulkus) gintarinis stalai. Šalia Jūratės ir Kastyčio fontano buvo įrengta scena įvairiems pasirodymams, pajūryje skraidė tūriniai aitvarai, vyko fotografijų paroda bei daug kitų atrakcijų.

Kulinariniu aspektu įdomiausias renginys buvo Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (LBKA) surengtas pirmasis Nacionalinis žuvies barbekiu čempionatas kurio pagrindinis prizas buvo Palangos mero įsteigta taurė.

Čempionate turėjo dalyvauti 5 profesionalių virėjų komandos, tačiau viena paskutiniu momentu atsisakė. Dalyvavusios komandos – jau ne naujokės barbekiu čempionatuose. Tai ne kartą laimėjusi „Rimi“ kepėjų komanda, aristokratiški „Barbekiu“ ambasadoriai iš Kauno, Klaipėdoje ir Palangoje esančių armėniškos virtuvės restoranų „Ararat“ komanda ir LBKA asociacijos narių komanda „Tobulas skonis“.

Komandos turėjo paruošti po šešias užkandžio iš menkės ir karšto patiekalo iš plekšnės patiekalus. Penki patiekalai buvo atiduodami aklai degustacijai – žiuri komisija buvo sudaryta iš pačių komandų deleguotų teisėjų ir profesionalių virėjų, vertinama buvo pagal tarptautines barbekiu čempionatų taisykles.

Savo nuomonę galėjo išreikšti ir žiūrovai – atiduodami savo balsą už labiausiai patikusią komandą. Vienos komandos simpatijas stengėsi laimėti vaišindamos žiūrovus, kitos – įspūdingai dekoravusios stalą. Taip pat buvo renkama geriausiai „Unilever“ padažą (kurio naudojimas buvo būtinas) panaudojusi komanda.

Įdomi atrakcija, pritraukusi nemažai žiūrovų – specialiai paruoštose loveliuose surengtos vėžių lenktynės. Šią pramogą surengė jauna įmonė, Klaipėdoje tiekianti gyvus iš virtus vėžius.

Dienos pabaigoje ant pagrindinės šventės scenos buvo pakviesti visi čempionato dalyviai ir apdovanoti atminimo taurėmis, medaliais, rėmėjų prizais. Pirmąją vietą užėmusi komanda „Barbekiu ambasadoriai“ gavo Palangos mero taurę.

Apdovanojimus pelnė:

Pirmoji vieta - „Barbekiu ambasadoriai“ (Kaunas, kapitonas V. Alaveckas). Antroji vieta - „Tobulas skonis“ (LBKA narių komanda). Trečioji vieta - „Rimi“ komanda. Ketvirtoji vieta - „Ararat“ komanda. Geriausias padažas - „Barbekiu ambasadoriai“. Žiūrovų simpatijų prizas - „Ararat“ komanda.

Renginys pritraukė daug žiūrovų, todėl planuojama, kad jis taps kasmetinis kaip ir gegužės pabaigoje LBKA rengiami Nacionaliniai barbekiu čempionatai.

Organizatoriai – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija – nuoširdžiai dėkoja čempionato rėmėjams ir partneriams: pagrindiniui rėmėjui - „Zepter“, „Manjana“, „Mantinga“, „Santa maria“, „Vilniaus duona“, „Unilever“, portalui Meniu.lt, žurnalui „Restoranų verslas“Palangos viešbučių ir restoranų asociacijai bei Palangos savivaldybei.

Čempionato akimirkos >>  
 
Šventės „Palangos stalas“ akimirkos >>  

Vytautas Mickevičius
Meniu.lt informacija
autoriaus nuotraukos

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną