Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Lietuviai nori kepti duoną namuose

2010-04-12
Paskelbk savo straipsnį

Dauguma, t.y. net 77 proc., Lietuvos gyventojų, norėtų patys išsikepti šviežios naminės duonos, jei būtų galimybė namuose turėti duonos kepimo krosnelę   - duonkepę. Tokie duomenys buvo gauti „Electrolux“ užsakymu „Baltijos tyrimų“ atliktoje reprezentatyvioje Lietuvos gyventojų apklausoje.

Daugiau nei pusė (52 proc.) iš norinčių turėti duonkepę šviežą duoną namuose keptų nors kartą per savaitę, pavyzdžiui savaitgaliais, kai turėtų daugiau laiko; 23 proc. keptų kelis kartus per savaitę, o nors kartą per mėnesį - 15 proc. Tik didesnių švenčių progomis - Kalėdoms, Velykoms ar švęsdami   gimtadienius - duoną norėtų kepti dešimtadalis (9%) apklaustų Lietuvos gyventojų, norinčių turėti duonkepę.

„Akivaizdu, kaip Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama natūraliam, namuose pagamintam maistui. Tokias tendencijas skatina ir sveiko, lėto maisto propagavimas ir tai, kad šiandienos namuose daugumą maisto gamybos procesų atlikti gerokai papraščiau“, - sako „Electrolux“ atstovybės Lietuvoje direktorius Deimantas Kirlys.

Pasak jo, šiais laikais norintiems namuose kepti duoną nebūtina vargti patiems maišant tešlą – į specialią duonkepę iš tiesų pakanka suberti reikalingus ingredientus ir po poros valandų val. išsiimti ką tik iškeptos duonos kepaliuką.

„Naminės duonos kulinarinį potencialą demonstruoja ir populiarumo sulaukę virtuvės šefai bei kulinarinių knygų autoriai, patiekiantys įvairiausių duonos receptų su skirtingais pagardais   - nuo džiovintų vaisių iki pikantiškų alyvuogių, svogūnų ar lešių“ , - sako D.Kirlys, manantis, kad duonos kepimas Lietuvos namuose per artimiausius porą metų taps mados reikalu.

Tiems, kurie pabandė kepti duoną orkaitėje ir neliko patenkinti, „Electrolux“ Lietuvoje neturkus pasiūlys specialią 680 W galingumo duonkepę, kurioje įdiegta 15 kepimo programų, iš kurių greičiausia trunka mažiau nei 1,5 val. (85 min).

Joje galima iškepti skirtingų dydžių - 500 g, 750 g, 1000 g - duonos kepaliukus, o, nustačius vieną iš trijų   apskrudimo lygių – nedidelį, vidutinį ir tamsų, konvekcinis ventiliatorius apskrudins traškią plutelę.

Speciali „Electrolux“ duonkepės funkcija leidžia kepimo pradžią, apie kurią informuoja pyptelėjimas, atidėti net 12 val. Pyptelėjimai taip pat įspėja, kad reikia sudėti ingredientus arba kad programa baigta.

AZ communications informacija
2010 04 12