Legenda kibininė Trakuose - „Senoji Kibininė“ atšventė 10 metų jubiliejų

Legenda kibininė Trakuose - „Senoji Kibininė“ atšventė 10 metų jubiliejų

Per dešimt metų daug gerų naujienų - duris atvėrė „Senoji kibininė pica“, „Karališka senoji kibininė“, „Senoji kibininė prie tilto“.

Nuo pat „Senosios kibininės“ veiklos buvo kepami kibinai tik su kiauliena. Ilgainiui kibinai buvo pradėti įdaryti ne tik įvairių mėsų, bet ir grybų, daržovių, varškės, net šokolado, ar riešutų įdarais. Bet viena išliko nepakitę- kibinų pavadinimas ir karaimų atvežto paplotėlio populiarumas.

Kibininės virtuvė gali pasigirti kibinų įvairove bei lietuviškais patiekalais, patvirtintais Europos kulinarinio paveldo sertifikatais, todėl be kibinų su aviena, jautiena, kiauliena, vištiena, daržovėmis ar varške, lankytojai gali mėgautis didžkukuliais, bulviniais blynais, koldūnais ir kitais karštais lietuviškais mėsos ar žuvies patiekalais. Šeimininkai teigia, kad negalima neparagauti kavinės deserto „Laumės plaktinis“ ar pagal totorių tradicijas kepamo tikro pyrago „Šimtalapis“, kurie ruošiami tik pas juos. Tik čia galėsite atsigerti ir kmynų gėrimo, kibininės giros ar pilstomo kibininės alaus ar vyno.

Savininkai ir jo kolektyvas tęsia senąsias „Senosios Kibininės“ tradicijas. Čia galite ne tik paskanauti kepamų kibinų, išgirsti kibinų istorijos, bet ir patiems išmokti jų išsikepti. Daugeliui gaminamų patiekalų suteikti kulinarijos paveldo fondo bei tautinio paveldo produkto sertifikatai. Tikimės ir ateityje stebinti Jus naujovėmis.


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną