Konferencija „Naujausios maisto saugos ir kokybės tendencijos“

Konferencija „Naujausios maisto saugos ir kokybės tendencijos“

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Maisto produktų technologijos katedra šių metų balandžio 15 dieną organizuoja respublikinę mokslinę - praktinę konferenciją "Naujausios maisto saugos ir kokybės tendencijos". Konferencija vyks Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete Buivydiškėse, Buivydiškių g. 1.

Konferencijos tikslas – dirbantiems maisto tvarkymo srityje, žemės ūkyje, žemės ūkio srities konsultantams, esamiesiems ir būsimiesiems maisto pramonės specialistams pristatyti naujausius Europos Sąjungoje ir Lietuvoje maisto saugai ir kokybei keliamus reikalavimus.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas konferencijos dalyvius supažindins su valstybinės maisto ir veterinarijos kontrolės strategija, jos įgyvendinimo rodikliais ir rezultatais, naujausiais Europos Sąjungos maisto saugos reikalavimais.

VMVT direktoriaus pavaduotojas Zenonas Stanevičius apžvelgs veterinarinių reikalavimų naujoves, šios tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė pateiks informaciją apie naujų teršalų (akrilamidų, furanų ir kitų toksinų) nustatymą maisto produktuose bei jų įtaką žmonių sveikatai.

Lektoriai iš Kauno technologijos universiteto bei šio universiteto Maisto instituto kalbės apie naujus stebėsenos metodus, supažindins su naujausiomis mėsos produktų gamybos bei maisto produktų tekstūros gerinimo technologijomis, apžvelgs šiuolaikines cheminės ir mikrobiologinės maisto saugos valdymo ir užtikrinimo priemones. Žemės ūkio ministerijos atstovė papasakos apie maisto kokybės tendencijas, Lietuvos veterinarijos akademijos lektorė pateiks analizės medžiagą apie gamybos sąlygų įtaką produkcijos kokybei ir saugumui.

„Pirmą kartą rengiama tokio pobūdžio konferencija – tai glaudaus valstybės institucijų ir mokslo įstaigų bendradarbiavimo pavyzdys, padedantis aktualiausias naujoves įgyvendinti praktikoje. Tai turėtų būti labai naudinga šioje srityje dirbantiems specialistams, siekiantiems tolesnės pažangos ir gerų rezultatų, norintiems operatyviai spręsti maisto saugos ir kokybės problemas“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas.

Visi norintys dalyvauti konferencijoje papildomą informaciją gali gauti telefonu Vilniuje (8-5) 219 1651 ar elektroniniu paštu: technologija@atf.viko.lt.

VMVT informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną