Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Ištikima savo autentiškom tradicijom „Pilies menė“ (Vilnius)

2010-03-10
Paskelbk savo straipsnį

 1575 metais čia buvo Marijos Magdalenos bažnyčios namas, o vėliau čia veikė senoji blyninė... Savo vardą pateisina iki šių dienų ir gardžiais blynais vilioja ne tik vilniečius, bet ir sostinės svečius jau 13 metų.

Modernios klasikos interjero pirmoji kavinės salė turi dvi erdves: galima įsitaisyti prie didelio lango arba pasislėpti po arka. Jauki, paprasta, neįpareigojanti aplinka, daug vietos (talpinama iki 70 žmonių), tad mielą kampelį tikrai ras kiekvienas.

„Pilies menė“ lankytojams siūlo Europos ir lietuvių virtuvių patiekalų. Pirmiausia būtina paragauti didžiulių tarkinių bulvinių blynų ir ne tik ,,drūtiems” vyrams, juolab, kad šeimininkai garantuoja, jog jie kepami pagal senų laikų tradicijas su autentiškumo prieskoniu... Dauguma lietuvaičių visgi, bulvių mėgėjai, tad ir cepelinų čia visuomet yra. Lietinių mėgėjai galės mėgautis įvairiais įdarais gardintų blynų: su mėsa, bulvių koše ir spirgučiais, daržovėmis, špinatais, uogomis, ledais, karamele, varške, obuoliais…

„Stengiamės išlaikyti senąsias tradicijas ir nepamiršti praeities. Maistą visuomet gaminame tik užsakius, tad kartais gali tekti lukterėti. Esame pastovūs, didelių pokyčių nesivaikome. Tiesa, galime pasigirti: jau 50 metų virėjos pagalbininkė dirba mūsų virtuvėje ir yra be galo laiminga.“, – pasakoja šeimininkai, senosios blyninės atminimo vardan, lankytojams siūlantys daugiau nei 20 rūšių blynų.

Valgiaraštyje gausu ir kitų patiekalų: įvairių salotų, užkandėlių su silke, rinkiniai prie alaus, sriubos, žuvies, paukštienos, kiaulienos, koldūnai bei daug kitų. Prie kiaulienos kepsnio, lietuviškų cepelinų ar sotaus tarkinio blyno Jums pasiūlys tik čia pilstomo, Kauno alaus darykloje gaminamo „Pilies menės alaus“, kurį įvertino jau ne vienas.

Smaližių džiaugsmui – labai skanūs, kaip namie kepti pyragai: trapus varškės, obuolių pyragas, lankytojų pakrikštytas „Močiutės“, kuriam rekomendacijų jau seniai nereikia.

Dienos pietums „Pilies menė“ pasiūlys du kompleksus: brangesnį ir pigesnį (sriuba ir kepsnys arba patiekalas iš bulvių ir sriuba). Vakarais ir savaitgaliais čia renkasi jaunimas, menininkai. Šeštadieniais skamba gyva muzika.

„Jei penktadieniais studentai suguža pasilinksminti ir pašėlti, tai šeštadieniais čia ateina žmonės, ramiai pabūti, pasiklausyti džiazo, atsipalaiduoti“, - pasakoja šeimininkai.

Šeimos šventėms, seminarams, konferencijoms, kavos pertraukėlėms rengti puikiai tiks autentiškame rūsyje, esanti salė (20 vietų). Kavinė mielai perims dalį Jūsų rūpesčių ant savo pečių, organizuojant išvežamuosius pobūvius sutartoje vietoje.


Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: kavinės