Išrinkti geriausi 2011 metų Lietuvos vynai

Išrinkti geriausi  2011 metų Lietuvos vynai

Baigėsi kasmetinis Lietuvos vyno čempionatas, kuriame šalies vyno ekspertai išrinko geriausius mūsų rinkoje esančius vynus.

Buvo suteikti devyni Grand Prix – aukščiausi apdovanojimai baltojo, raudonojo, putojančio, natūraliai saldaus, ir likerinio vyno kategorijosee. 79 vynai pripažinti verti aukso, 128 – sidabro ir bronzos. Daugiausia aukso medalių iškovojusiai vyninei  „Vina Ventisquero“ (Čilė)  suteiktas Metų vyninės titulas. Iš vynų, kurių kaina neviršija 35 litų, išrinktas Gero kainos ir kokybės santykio vyno dešimtukas. Antrus metus iš eilės čempionatui savo vyną pateikia ir Lietuvos vyndariai. 

Pasak, Vyno čempionatą organizuojančios Lietuvos someljė asociacijos prezidento Arūno Starkaus, „čempionatas vyksta pagal pasaulyje nusitovėjusias taisykles – vynas degustuojamas ir vertinamas aklai, geriausius vynus ragaujant du kartus.Vertinimo komisijoje dirba profesionalūs vyno ekspertai ir talentingiausi mėgėjai, praėję griežtą atranką: Arūnas Starkus, Gintautas Jašinskas, Tadas Abišala, Stasas Smolskis, Rasa Starkus,  Žydrūnas Krapukaitis, Aldas Rimšelis, Jurgita Karinauskaitė, Mindaugas Paliukas, Albertas Koncijalovas,  Jolanta Smičienė. Mindaugas Jurkynas, Laimonas Gryva, Beatričė Laurinavičienė, Jūratė Sprindžiūnaitė, Narimantas Miežys, Vaidotas Burbulis, Rytis Jurkėnas, Petras Jarašūnas, Jonas Bartkus. Šeštus metus iš eilės čempionato komisaru yra patyręs Jurgis Šliogeris“.

Čempionato laimėtojus parduotuvių lentynose bus galima atpažinti iš specialų lipdukų, jų sąrašai skelbiami žiniasklaidos priemonėse. 

Daugiau informacijos:
Jurgis Šliogeris
Vyno čempionato komisaras
Tel.: 8-686-72876
jslioge@takas.lt
www.somelje.lt

2011 Vyno čempionatas nugalėtojai 
 
Apie Lietuvos someljė asociaciją
Lietuvos someljė asociacija – vyno profesionalus ir vyną platinančias įmones vienijanti organizacija, kurios tikslas – puoselėti vyno vartojimo bei gastronominę kultūrą Lietuvoje. Asociacija kasmet organizuoja Lietuvos vyno čempionatą , Lietuvos someljė čempionatą, VYNO ir DESERTŲ DERINIMO VARŽYBAS, sertifikuoja profesionalius someljė.

Someljė – restorano ar parduotuvės darbuotojas, atsakingas už vyną ir kitus gėrimus. Jis formuoja gėrimų asortimentą, prižiūri jų atsargas, derina su maistu, tinkamai pateikia vyną klientams. Someljė Lietuvoje rengia LSA Someljė mokykla.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną