Įdomios naujų restoranų koncepcijos (D. Britanija)

Įdomios naujų restoranų koncepcijos (D. Britanija)

Kiekvieną savaitgalį portalo Meniu.lt HORECA naujienuose sklebsime straipsniukus apie įdomius ir sėkmingai dirbančius naujai atidarytus užsienio restoranus. Tikimės, kad tai padės restoranų vadovams pasisemti naujų įdėjų. Pristatome po kelias koncepcijas iš Didžiosios Britanijos.

Trumpalaikiai restoranai
Kam galvoti apie tai, kokia situacija bus po metų ar dvejų nuo restorano atidarymo. Didžiojoje Britanijoje populiarėja trumpą laiką veikiantys restoranai, kurie duris atveria išskirtinėse vietose. Iki šiol nemažai žymių Anglijos virtuvės meistrų slaptas vakarienes ruošdavo tiesiog savo namų virtuvėse, o žmonės apie tai sužinodavo iš lūpų į lūpas ar per socialinius internetinius puslapius. Tačiau to pasirodė per maža. Pastaruoju metu vakarieniauti ant Oksfordo gatvėje esančio „Selfridges“ prekybos centro stogo (1 nuotr.) arba „Londono akies“ (apžvalgos ratas ant Temzės upės kranto) kupole – Londone jau jokia keistenybė. Verta pastebėti, jog dažniausiai tokie restoranai atsidaro prieš didžiąsias šventes, kai žmonės ieško ko nors naujo ir dar nebandyto.

Vieta, kur lankytojai gamina patys...
Tai, ko nemoki ar nesugebi pasigaminti pats, gali drąsiai paruošti padedant profesionaliems virėjams. Tiesa, virėjai į namus neateis – reiks užsukti į Jamie Oliver įkurtą restoraną „Recipease“ Londone arba Braitone. Čia galima nusipirkti įvairiausių ingredientų, iš kurių namuose ruošite nuostabiausius patiekalus, jeigu išmanote, kaip tai padaryti. O jeigu nesate profesionalūs maisto ruošėjai, nieko baisaus – pagelbėti visada pasiruošę specialiai apmokyti maisto gamybos meistrai. Pica, kurią paruošite patys ar su meistrų pagalba, kainuos apie 18 Lt. Plačiau internete: http://www.jamieoliver.com/recipease
Tokios pat koncepcijos restoranas veikia ir Glazge. „Cookie“ (2 nuotr.) taip pat siūlo įsigyti įvairiausių produktų, o esant norui iš jų čia pat pasigaminti gardų patiekalą sau ar visam draugų stalui. Tiesa, kad galėtumėte tapti savo svečių asmeniniu virėju, reikia būti restorano klubo nariu. Šiuose restoranuose didelis dėmesys skiriamas sezoniniams produktams, o tai garantuoja šviežumą bei kokybę.
Plačiau internete: www.cookiesscotland.com


Pamirštoji Meksika
Gal ir atsitiktinumas, bet staigiai augantis meksikietiško maisto restoranų skaičius Didžiojoje Britanijoje verčia galvoti, kad šios šalies virtuvė artimiausiu metu taps ryškiu konkurentu itin populiariems itališkos, greitojo maisto ar azijietiškos virtuvės restoranams. Neįpareigojančios aplinkos restoranas „Wahaca“ (3 nuotr.) siūlo patiekalus, kurie labai panašūs į tokius, kokius rastumėte Meksikos gatvių užkandinėse. „Wahaca“ sulaukia itin didelio jaunų žmonių dėmesio, jie čia užsisako apie 30 Lt kainuojančių patiekalų iš 3, 4 ar 5 lengvų užkandžių (isp. tapas), kuriuos labai patogu dalintis. Pirmasis „Wahaca“ buvo atidarytas Londono Covent parke 2007 metais. Didesni restoranai atsirado 2008 ir 2009 metais. „Poncho No.8“ bei „Boho Mexica“ restoranai taip pat patvirtina, jog meksikietiškas maistas – būtent tai, ko šiuo metu ieško išrankieji britai.
Plačiau internete: www.wahaca.co.uk , www.ponchono8.com , www.bohomexika.co.uk .


Londono restoranų festivalis
Prėjusias dvi savaites (spaio 4-18 dienomis) Londone šurmuliavo Londono restoranų festivalis. Jo metu virš 550 restoranų lankytojams parengė pristatomuosius patiekalus už gana patrauklią kainą, kvietė apsilankyti festivaliui skirtuose renginiuose. Pasibaigus festivaliui komisija atrinko geriausius restoranus tam tikrose kategorijose. Tai jau trečius metus iš eilės vykstantis kasmetinis festivalis - nepraleiskite progos aplankyti jį ateinančiais metais.


Daugiau restoranų koncepcijų >> 


Parengta pagal žurnalą „Food Service Europe & Middle East“
„Restoranų verslo“ informacija

2010 10 22

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną