Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Graikiniai riešutai

2008-02-21
Paskelbk savo straipsnį

Graikinis riešutmedis (lot. Juglandaceae) – lapuotis medis, priklausantis magnolijūnų augalų šeimai. Šios šeimos augalai gana plačiai paplitę po visą pasaulį. Žodžio kilmė aiškinama įvairiai. Lotynų kalboje juglans reiškia „Jupiterio gėlę“, senojoje anglų kalboje wealhhnutu – „užsieninį medį“, nes tuometiniuose šaltiniuose teigiama, kad šie riešutai kilę iš tuometinės Galijos ir Italijos. Galiausiai riešutai buvo pavadinti graikiniais.

Graikiniai riešutai – labai sveikas ir naudingas produktas, tačiau pats riešutmedis žmogaus organizmą gali veikti neigiamai. Remiantis mokslininkų tyrimais, vegetavimo būsenoje medis skleidžia elektromagnetines bangas, kurios, priešingai nei pats riešutas, gali sustiprinti nerimo pojūčius, įtampą, sukelti pasyvumą.

Specialistai teigia, jog nuolatos vartojami graikiniai riešutai padidina organizmo atsparumą, padeda išvengti daugybės ligų. Graikiniai riešutai – puikus „vaistas“ smegenims ir širdžiai. Teigiama, kad šie riešutai taip pat sustiprina aistrą. Rytų medicinos atstovai graikinius riešutus rekomenduoja vartoti kartu su kitais produktais, ypač su medumi. Tibetiečiai pataria sutrintus graikinius riešutus sumaišyti su medumi ir valgyti užgeriant vaistinių augalų arbatomis.

Salotos su graikiniais riešutais

Jums prireiks:
8 stiklinių smulkintų salotų lapų (pasirinkite, kokių norite);
2 žalių vidutinio dydžio obuolių;
1/3 stiklinės sutrupinto pelėsinio sūrio;
1/4 stiklinės pakepintų graikinių riešutų.

Padažui:
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 valg. šaukštų balto vyno acto;
2 arb. šaukštelių garstyčių;
1 trinto česnako skiltelės;
juodųjų pipirų.

· Dubenyje išmaišykite plėšytus salotų lapus ir obuolių skilteles. Sudėkite salotas į pusdubenį ir apibarstykite sūriu bei riešutais.
· Kitame inde sumaišykite padažo sudedamąsias dalis ir patiekite prie paruoštų salotų.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
www.medicinavisiems.lt
Nuotrauka: www.dkimages.com
Meniu.lt informacija