Giros mėgėjų dėka Vytauto Kernagio fonde sukaupta daugiau nei 46 000 litų

Pranešimas žiniasklaidai
2010 lapkričio 11 d.

Giros mėgėjų dėka Vytauto Kernagio fonde sukaupta daugiau nei 46 000 litų

Pavasarį „Smetoniškos“ giros gamintojai ir Vytauto Kernagio fondas pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią nuo kiekvieno nupirkto stiklinio „Smetoniškos“ giros butelio 10 centų atitenka Fondui. Per pusę metų Fonde sukaupta beveik 47 tūkstančių litų. Visi pinigai bus skirti itin kilniai misijai – jie padės atsiskleisti ir kryptingai save realizuoti jauniems scenos talentams. Spendimą gautas lėšas skirti būtent šiam projektui svarstė ir priėmė Fondo valdyba.

Kalbėtis apie bendrus darbus, pasak dviejų Vytautų - AB „Ragutis“ generalinio direktoriaus Vytauto Meišto ir Fondo vadovo Vytauto Kernagio jaunesniojo – jiedu pradėjo dar 2008-aisiais. Prieš metus nuspręsta įgyvendinti projektą, kurio tikslas – ne tik išsaugoti visų taip mylimo artisto a.a. Vytauto Kernagio atminimą, bet ir padėti paramos stokojantiems. „Nepaprastai džiaugiamės, kad giros mėgėjai palaiko šią gražią idėją, nes suma net ir pasibaigus šių metų rekordiniams vasaros karščiams, po truputėlį auga. Prognozuojame, kad iki naujųjų metų ji turėtų dar šiek tiek padidėti“, - tvirtino V.Meištas.

V.Kernagio jaunesniojo teigimu, visi Fonde sukaupti pinigai bus panaudoti itin prasmingai. „Siekiame remti išties talentingą jaunimą, o ne „kepti“ vienadienes žvaigždes. Norime sudaryti sąlygas gabiems jaunuoliams kurti, mokytis, repetuoti, gilinti žinias. Kitaip tariant - tobulėti. Jau baigiame įrengti garso įrašų studiją, erdvę repeticijoms, ateityje ketiname samdyti specialistų, rengti specialius seminarus, - pasakojo Fondo vadovas. – Smagu, kad kartu su AB „Ragutis“ suteikiame galimybę prie Fondo veiklos prisidėti kiekvienam Lietuvos gyventojui. Jau dabar „Smetoniškos“ giros mėgėjų dėka, galime padengti dalį šio projekto išlaidų.“

Daugiau informacijos:
Paulius Stonis
SKC viešieji ryšiai
860087641
paulius@skc.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną