Funkcionalus sprendimas mažoms kavinėms

Funkcionalus sprendimas mažoms kavinėms

Neaplenkusi ir HORECA sektoriaus, krizė verčia kavinių ir restoranų savininkus iš naujo taikytis prie pasikeitusių klientų vartojimo poreikių: teikti paslaugas žemesnėmis kainomis, vykdyti akcijas, mažinti darbuotojų skaičių ir pan. Tačiau HORECA sektorius ir toliau yra plėtojamas, ieškoma naujų sprendinių dėl ekonominių priežasčių pakitusio verslo automatizavimui. Rinkos vystymasis įpareigoja ieškoti bei siūlyti naujas išeitis: tobulinti esamas programas ir įrangos modelius, kad būtų patenkinti visi klientų poreikiai, suteikti galimybę lengviau į rinką patekti ir kitiems, „nematomiems“, rinkos dalyviams.

Anksčiau mažas apyvartas turinčios maitinimo įmonės buvo priverstos tenkintis paprasčiausiais kasos aparatais, kurie atliko tik elementariausias funkcijas. Daugiafunkciniai kompiuterizuoti aparatai buvo neprieinami arba dėl vietos stokos (nebuvo kur pastatyti visą įrangą ir didesnį aparatą), ar dėl aukštos kainos.

IT technologijoms keičiantis ir tobulėjant, naudoti atgyvenusią techniką ar taikyti senus aptarnavimo metodus yra tolygu žingsniui atgal, nes konkurentai tuo metu naudoja pranašesnius klientų aptarnavimo būdus. Technologinis atsilikimas stumia įstaigą iš rinkos.

Be to, klientas veikiau rinksis greitą aptarnavimą, norės gauti išsamesnę, aiškesnę sąskaitą (kad pritrauktumėte naują ar išlaikytumėte seną klientą, turite užtikrinti ne tik maisto ir aplinkos, bet ir aptarnavimo kokybę). Aptarnavimo kokybė, žinoma, labiausiai priklauso nuo personalo darbo, tačiau dažnam klientui svarbus ne tik malonus, bet ir greitas aptarnavimas bei kokia forma jam pateikiamas atsiskaitymo kvitas. Kitais žodžiais tariant, klientas visuomet tikėsis maksimalaus savo lūkesčių patenkinimo visose srityse.

Restoranai, aukštesnės klasės maitinimo įstaigos gali sau leisti pačius naujausius, funkcionaliausius, šiek tiek brangesnius sprendimus: solidžią IT programinę ir techninę įrangą, didesnį aptarnaujančio personalo skaičių ir kt. Ką gali įpirkti paprastesnės maitinimo įstaigos, orientuotos į paprastesnį klientą ir neturinčios galimybės įsigyti naujausių technologijų įrangos bei galimybės plėtoti savo verslą? Kaip mažos greito aptarnavimo užkandinės (fast food įstaigos, kebabinės, prekystaliai gatvėse su vietoje šildomu maistu), įvairios biliardinės, mažos apyvartos alaus barai, bufetai, gamyklos tipo įmonių valgyklos ir kt. gali plėtoti nedidelio masto verslą?

Įmonė „UCS Baltic“ siūlo sprendimą bei alternatyvą aukščiau minėtiems procesams įgyvendinti. Tai daugiafunkcinis kasos aparatas „RKeeper 6100“, sudarytas iš specializuotos klaviatūros, magnetinių kortelių skaitytuvo, LCD monitoriaus, pirkėjui skirto ekrano ir nedidelio kasos stalčiaus. Tokie įrenginiai yra viename kompaktiškame korpuse, kuris sutaupo vietos ant prekystalio, supaprastina šio aparato aptarnavimą bei patį darbą juo. „RKeeper 6100“ kasos aparate yra įdiegti standartiniai programos „R-Keeper“ moduliai. Šiuo aparatu dirbama praktiškai taip pat, kaip ir įprastais kasos aparatais, tačiau jis turi daugiau privalumų: paprastas užsakymų valdymas, sąskaitos klientui spausdinimas, išsamios kasos ataskaitos, nuolaidų sistema, pati programa turi suteikiamas teises atlikti tam tikras operacijas darbuotojams, galimybę peržiūrėti darbo rezultatus atskirame faile. Administratoriaus programa leidžia iš vieno kompiuterio valdyti visus taškus arba ji gali būti įdiegta kiekvienoje atskiroje kasoje. Kad būtų pateiktos kasos ataskaitos, pakanka turėti duomenų įvedimo modulį. Taigi, įsigyjant šį kasos aparatą, įsigyjama ir pati kasa, ir nesudėtinga apskaitos sistema. Darbuotojas (pardavėjas, barmenas), ilgai neužtrukdamas, fiksuoja užsakymą, kurį klientas mato ekrane, ir vėliau gauna išvaizdų čekį su lengvai įskaitomu tekstu bei patiekalų sąrašu. Kompaktiško „RKeeper 6100“ aparato kaina patenka į tradicinių nekompiuterizuotų kasos aparatų kainų ribas, tačiau savo funkcijomis „RKeeper 6100“ gerokai lenkia rinkoje esančius kasos aparatus.

UAB „UCS Baltic“ informacija
Daugiau apie UAB „UCS Baltic“ >>

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną