Fitneso specialisto P. Ratkevičiaus patarimai vasarai: „Dėl gražesnio užpakaliuko bei plokštesnio pilvuko“

Fitneso specialisto P. Ratkevičiaus patarimai vasarai: „Dėl gražesnio užpakaliuko bei plokštesnio pilvuko“

Atėjus vasarai, visi norime atrodyti nepriekaištingai, tačiau kartais atrodo, kad mūsų vasariški drabužiai per metus susitraukė. Kad tą ištaisytume, reikia visai nedaug, ypatingai vasarą, kai galime laisvalaikį derinti su sportu gamtoje.

Pateikiu pavyzdį, kaip galima būtų sveikai ir greitai atsikratyti keleto kilogramų skiriant tris - keturias valandas per savaitę (tiek juk galite sau leisti!):

Pirmadienis – valanda treniruoklių salėje arba aerobika;
Antradienis – valanda važinejimosi dviračiu arba pusvalandis važinėjimosi riedučiais;
Trečiadienis – valanda intensyvaus pasivaikščiojimo;
Ketvirtadienis – valanda tinklinio;
Penktadienis – valanda sporto salėje arba aerobika;
Šeštadienis – pusvalandis bėgiojimo parke.

Išsirinkite tris – keturis vakarus per savaitę, kai skirsite laiko aktyviam laisvalaikiui – sportui, ir džiaukitės gražėjančia figūra.

Taip pat labai didelį vaidmenį turi mityba. Paprastai neturime kada pavalgyti, o kai grįžtame po darbo, prisivalgome iki soties ir tada mūsų draugais tampa televizoriaus pultas bei lova. Argi nemaloniau būtų tai iškeisti į pasivažinėjimą dviračiu gryname ore po vaisių salotų lėkštės?

Būtinai valgykite pusryčius!

Dažniausiai sulaukiamas atsakymas, kodėl žmogus nenori valgyti pusryčių yra: „Rytais neturiu apetito“. Tai yra lyg užburtas ratas: ryte neturime apetito, nes iš vakaro prisikimšome it dulkių siurbliai, o per pietus gal jau ir norėtume pavalgyti, tačiau piktas viršininkas liepia parašyti ataskaitą, ir taip pagrindinis mūsų valgymas vėl nusikelia į vakarienę.

Pabandykime vieną vakarą pasitenkinti vaisiu ar daržove bei stikline vandens – kitą rytą tikrai norėsite rimtai užkasti.

Jeigu gaunasi maitintis tris kartus per dieną, stenkitės suvalgyti stiprius pusryčius bei pietus, o vakarienei rinkitės liesesnius, mažiau kalorijų bei angliavandenių turinčius produktus, kaip pavyzdžiui: daržovių salotas, vaisius, žuvį, liesą mėsą (pagaminta ne riebaluose, o ant laužo ar garuose).

Kodėl vakare reikia vengti kaloringo bei daug riebalų bei angliavendenių turinčio maisto?
Kalorijas, kurias suvalgome ryte ar per pietus, sudeginame dienos eigoje judėdami, ir net mąstydami, - bet koks mūsų veiksmas degina kalorijas, kuo aktyviau veikiame, tuo daugiau kalorijų sudeginame. O vakarienės kalorijų nebeturime kur panaudoti, todėl jei ji buvo labai soti ir kaloringa, per naktį kalorijų perteklius virsta taip nepageidaujamais riebalais ant musų pilvo, šlaunų..

Pasidalinsiu savo mėgstamiausiais pusryčiais.

„Pauliaus“ blynai:
Tešlai reikės:
Du kiaušiniai
60 g varškės
Pusė banano
Ketvirtis kriaušės
50 g avižų
100 ml pieno

Visus ingridientus sumeskite į maisto maišytuvą bei plakite apie minutę, skaniausi blynai išeis kepant širdelės formos keptuvėje.

Pagaminti šiuos blynus užtrunka dešimt minučių.

Dėl geresnio skonio į tešlą galima idėti saują smulkintų įvairių riešutų.

Skanaus!

Vilnius Lifestyle
PR & entertainment production
Agency

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną