Ekologija koreguoja ir restoranų valgiaraščius. Restoranas „Aula“ (Vilnius)

Ekologija koreguoja ir restoranų valgiaraščius. Restoranas „Aula“ (Vilnius)

Tokį susidomėjimą skatina populiarėjanti sveikos gyvensenos idėja, rūpinimasis savimi ir natūralus ekologiškų produktų vartojimo tradicijos formavimasis. Nors kol kas Lietuvoje nėra grynai ekologiško maisto maitinimo įstaigų, Lietuvos restoranai taip pat pradeda rūpintis, kokius produktus ir kaip juos pateikti savo lankytojams. Tai daroma skatinant lokaliai užaugintų maisto produktų arba importuotų ekologiškų (organinių) produktų vartojimą.

Pirmiausia, ekologiškas maistas – tai vertingi, turintys daug vitaminų, gerą skonį ir kvapą, neužteršti sintetinėmis cheminėmis medžiagomis (hormonais, antibiotikais, pesticidais, trąšomis), sintetiniais maisto priedais ir genetiškai modifikuotų organizmais produktai. Tokie produktai gaminami iš ekologinio ūkio augalinės ar gyvulinės kilmės žaliavų. Ekologiškai ūkininkaujant nenaudojamos sintetinės trąšos ir pesticidai, o taikomos technologijos pagrįstos augalų įvairove, sėjomainomis, natūralios kilmės mineralinių ir organinių trąšų naudojimu, natūraliais piktžolių, ligų ir kenkėjų kontrolės metodais.

Restoranas „Aula“, atsižvelgdami į lankytojų pageidavimus, savo atnaujintame valgiaraštyje pristato naują kategoriją Ekologiški patiekalai, kurioje siūlomi nesijotų miltų makaronų patiekalai, ekologiškos košės, pienas, arbatos, salotos, karštieji daržovių patiekalai, ekologiškų vaisių šviežiai spaustos sultys, ir net desertai. Kadangi restorano „Aula“ valgiaraštyje yra nemažai lietuviškų patiekalų, ir ekologiniame skyrelyje siūlome mūsų protėvių mėgtus grūdinius, varškės, miltinius patiekalus. Pavyzdžiui, lietuviai gali didžiuotis senų laikų tradicija valgyti košes, kai dažnas užsienietis net nežino, kas yra grikiai, todėl „Aulos“ ekologinėje skiltyje rasite grikių, kvietinę, sorų kruopų, avižų košes, pagardintas ekologiškomis vaisių tyrėmis. Norintys labiau pasisotinti, galės užsisakyti keptą varškės sūrį, morkų arba avinžirnių paplotėlį. Kol kas ne visiems patiekalams pavyktų gauti ekologiškų žaliavų, todėl valgiaraštyje kol kas negalime pasiūlyti pilno ekologiškų patiekalų asortimento. Taigi, kol kas tai tik pirmieji žingsneliai restoranų sektoriuje ekologijos link, tačiau ateityje planuojama „Auloje“ siūlyti vis didesnį ekologiškų patiekalų pasirinkimą. Mums ekologija nėra tik mada, tai naujas požiūris į maisto kokybę.

Taip pat atnaujintas ir „Aulos“ alaus virtuvės patiekalų valgiaraštis, kuriame siūlome patiekalai, į kurių gamybą įeina alus.

Restorano informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną