Daržovių stir-fry

Daržovių stir-fry

Nesu apskritai jokių kruopų didelė gerbėja, bet bolivines balandas valgau ne tik todėl, kad jos bene pačios sveikiausios kruopos, bet ir dėl jų malonaus skonio bei tekstūros. Jas valgiau su stir-fry daržovėmis. Na, gal reiktų sakyti atvirkščiai: daržoves patiekiau su bolivinėmis balandomis. Tinka abu variantai. Taipogi, gabaliukas avokado taip pat nepamaišė.

Šis stir-fry yra kiek kitoks: įdėjau kepintų ir sūdytų žemės riešutų. Jie suteikė išties puikų skonį šiam patiekalui.

INGREDIENTAI

1 vid. dydžio brokolis, atskirtas žiedynėliais|
2 vid. dydžio morkos, supjaustytos kiek įstrižais griežinėliais
1 geltonosios paprikos, supjaustytos juostelėmis ir per pusę
1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos juostelėmis ir per pusę
1/2 st. kepintų ir sūdytų žemės riešutų
svogūnų laiškų (nebūtinai)
aliejaus kepimui

Padažas

1/4 st. sojų padažo
1/4 st. vandens
2 valg. š. skysto medaus ar klevų sirupo
1 valg. š. imbiero, smulkiai sutarkuoto
1 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuotos
2 arbat. š. kukurūzų krakmolo
1/2 arbat. š. čili dribsnių

GAMINIMAS

1. Mažame indelyje sumaišyti visus padažo ingredientus.
2. Įpilti aliejaus, įkaitinti keptuvę ant vid. aukštos temp. Suberti visas daržoves. Kepti maišant apie 4-5 min. Daržovės turi suminkštėti, bet likti traškios.
3. Supilti padažą, riešutus. Sumaišyti ir kepti, kol padažas sutirštės apie 1-2 min.
4. Apibarstyti svogūnų laiškais (nebūtinai).
5. Patiekti su bolivine balanda (ar ryžiais), avokadu.

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną