Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Burbulų arbata“ (pasaulio virtuvė)

2008-01-17
Paskelbk savo straipsnį

„Burbulų arbata“ – tai taivanietiškas „išmislas“, ypač populiarus jaunimo tarpe. Kartais ji dar vadinama „perlinio pieno arbata“. Sakoma, kad Taivane bet kur rasi šio šalto gėrimo. Originalus receptas buvo sukurtas 1980 metais, o šiandien galima paskanauti įvairių šio gėrimo variantų.

Pasakojama, jog šią arbatą sugalvojo vienos arbatinės savininkė. Mat prie mokyklų įkurtos arbatinės prekiavo įprasta arbata, o juk mažieji nori kažko skanesnio. Tad arbatinės savininkė į arbatą sugalvojo įdėti vaisinių prieskonių. Dėl saldaus ir vėsaus skonio vaikai pamėgo šį gėrimą, o netrukus tokia arbata išpopuliarėjo ir kitur. „Burbulinės“ vardą ji gavo dėl to, kad įdėjus prieskonių ji gerai supurtoma.

1983 metais Liu Han-Chieh į „burbulinę arbatą“ pridėjo vadinamųjų tapijoko „perlų“. Tapijoko „perlai“ – tai maži žirneliai, pagaminti iš krakmolo, gauto iš manijoko šaknų. Žirneliai verdami pasaldintame piene ar vandenyje. Taigi įdėjus šio produkto į arbatą, ji gavo ir kitą vardą – „perlinio pieno arbata“. Ši arbata tapo populiaresnė už juodąją ar jazminų arbatą.

„Perlinio pieno arbatos“ receptas:

3/4 puodelio arbatos;
1 kaušelis pieno miltelių;
1 kaušelis „burbulinės arbatos“ sirupo, kuris ruošiamas iš vandens bei baltojo ir rudojo cukraus;
keletas ledo gabalėlių ir tapijokos „perlų“.

Į karštą arbatą supilamas paruoštas sirupas, suberiami pieno milteliai ir viskas stipriai supurtoma. Tuomet sudedamas ledas, dar kartą supurtoma. Sudedami tapijoko „perlai“, supilstoma į taures ir skanaujama.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukose:
Tapijoko perlai (www.asia.ru)
„Perlinio pieno arbata“ (www.chinatownconnection.com)
Gatvėje pardavinėjama „burbulinė arbata“ (www.haiyenrestaurant.com)
Meniu.lt informacija