Biuro virtuvė – kolektyvo širdis

Biuro virtuvė – kolektyvo širdis

Biuro virtuvė – tai jaukiai įrengta vietelė, kur galima greitai užkąsti, nereikia palikti darbo vietos, sugaištama kur kas mažiau laiko. Ji taip pat padeda lengviau prisitaikyti prie nenormuotos darbo dienos. Seniau šeimininkas, priimdamas darbininką, jo darbštumo galimybes patikrindavo pateikdamas lėkštę su maistu. Šis savotiškas testas buvo svarbesnis už anketas, reziumė ir rekomendacinius laiškus. Galbūt reikėtų pasinaudoti protėvių patirtimi, ir pokalbių metu kviesti į virtuvę?..

Juokas juokais, tačiau biuruose žmonės praleidžia labai daug laiko, kurio didžioji dalis – darbinis procesas. Darbdavys tiesiog privalo suteikti tam tinkančias komfortiškas sąlygas ir pagalvoti apie virtuvėlę. Kur ją įrengti? Žinoma, kuo toliau nuo svetimų žvilgsnių. Nemandagu „versti“ klientus stebėti valgančius darbuotojus. Taip pat nerekomenduojama virtuvę įrengti netoli rūkomojo. Pirmiausia, ne visi darbuotojai rūko, be to, tabako kvapas blogai veikia apetitą, slopina aromatus.

Vieta, tinkanti biuro virtuvei, turi būti maksimaliai išnaudojama, todėl reikia viską detaliai apgalvoti ir susikurti būsimos virtuvėlės planą. Atsižvelkite į tai, kur yra langai ir durys, o taip pat, kaip jie atsidaro – į vidų, ar į išorę? Numatykite plane rozetes, ventiliacijos angas, vamzdžius. Išmatuokite lubų aukštį ir sienų plotį. Nepamirškite įtraukti virtuvei būtinos technikos. Vietoj elektrinės plytos, taupydami vietą, pasirinkite mikrobangų krosnelę, kurioje net dešimčiai žmonių galima iškepti kiaušinienę. Nors akivaizdu, jog mikrobangų krosnelė daugiausia bus naudojama maisto šildymui.

Taip pat galite pagalvoti apie indų plovimo mašiną. Tiesa, nepamirškite apie šaldytuvą. Didelio ir gremėzdiško – nereikia. Pakaks vidutinio, svarbiausia, kad vasaros metu produktai „ištemptų“ iki pietų. Juk alkanas darbuotojas – ne darbuotojas, o piktas vilkas! Į reikalingų daiktų sąrašą įrašykite elektrinį virdulį bei kavos aparatą, o tada jau sakykite sau „Stop! Ar ne per daug?“ Planuodami biuro virtuvėlę, sudarykite svarbiausių daiktų sąrašą, dalindami jį į tris pogrupius: pirmo būtinumo, antraeiliai bei tie, kurių gali prireikti, tačiau gali būti ir kitoje vietoje.

Biuro virtuvės apstatymo būdai. Viskas priklauso nuo bendro biuro ploto. Įprasta virtuvė – tinkanti nedidelėms patalpoms. Vertikalias spinteles galima sėkmingai kabinti ant sienų, sutaupant vietos. Virtuvė-„kambuz“ – idealiai tinka, jei langai ir durys yra skirtingose patalpų pusėse. Kampinė virtuvė – pats patogiausias variantas, leidžiantis „įsikurti“ net taip įmonėje reikalingam pietų stalui. Pavyzdinė virtuvė „aprūpina“ plačiomis galimybėmis darbui. Šiam apstatymui prireiks ne mažiau kaip 8 kvadratinių metrų. Virtuvė-sala – labai modernus, bet, ko gero, daugiau namams tinkantis variantas, nes reikalauja labai daug vietos. Didelės kompanijos virtuvei, kur maisto gamyba užsiima virėjas, prireiks dar vieno darbinio paviršiaus (stacionaraus ar kilnojamo) įprastos ar kampinės virtuvės viduje.

Patarimai vadybininkui. Ant viršutinių horizontalių patogiau „įkurdinti“ spinteles arbatai, kavai ir cukrui, vienkartiniams indams, popieriniams rankšluosčiams ir servetėlėms. Tame pačiame lygyje gali būti džiovintuvas bei lentynėlė puodukams, indams. Apatiniuose stalčiuose turi būti išskirta vieta plovimo priemonėms, šiukšlių maišams. Būtina išskirti stalčių asmeniniams daiktams. Dauguma darbuotojų mėgsta į darbą atsinešti sausų pusfabrikačių (greitai paruošiamos košės, sriubos, makaronai ir pan.). Šiukšlių kibiras turi būti lengvai pasiekiamas, vietoje, prie kurios lengviausia prieiti, geriausia kampe. Renkantis virtuvės baldus biurui, vadovaukitės patogumo bei praktiniais principais: nesirinkite baltų ar šviesių. Jei nuspręsite kai kuriuos baldus pirkti atskirai, atkreipkite dėmesį į spalvinius bei stiliaus derinius, kad biuro virtuvėlėje būtų ne tik gražu, bet ir jauku kaip namuose!

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.dobropozalovat.ru
Nuotrauka: www.spacesavers.co.uk

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną