Atidaryta alaus kokteilių vasaros terasa (Kaunas)

Atidaryta alaus kokteilių vasaros terasa (Kaunas)

Kauniečiai ir Kauno miesto svečiai jau gali paragauti visame pasaulyje sparčiai populiarėjančių kokteilių, kurių viena sudedamųjų dalių – alus. Šie kokteiliai gegužės mėn. 6 d. pristatyti Kauno viešbučio „Daugirdas“ terasoje. Naująjį sezoną terasa pradėjo pakeitusi pavadinimą. Dabar tai – „Utenos“ alaus kokteilių vasaros terasa.

Nors oras ir nelepino, tačiau „Daugirdo“ viešbučio šeimininkai visada randa išeitį! Terasos atidarymas, kaip ir planuota, įvyko ant stogo esančioje terasoje, po atviru dangumi. Sutikimo kokteiliu buvo parinktas „Karštasis imbierinis“.

Nusprendus svečių nešaldyti, šventė tęsėsi pirmajame viešbučio aukšte esančiame lobby bare. Čia netrūko smagios nuotaikos, žaidimų, o prie specialiojo „Utenos“ alaus kokteilių baro driekėsi eilė! Degustacijoje buvo ragaujami iš viso šeši kokteiliai, prie jų patiekti restorano šefės kurti subtilūs vieno kąsnio užkandžiai. Naujo skonio klasikinius „Mojito“, „Orange Peach“ ir kitus kokteilius plakė tarptautiniuose barmenų čempionatuose ne kartą sublizgėjęs barmenas Artūras Grigorjevas. Puikią nuotaiką papildė klubinė muzika ir saksofonisto Seržo improvizacijos.

Labiausiai vakaro svečiams patiko naujo skonio „Honey Cucumber“ ir „Maple Spicy“ kokteiliai, kuriems skonio suteikė „Monin“ sirupai. „Kai kurie vakaro svečiai ne iš karto patikėjo, kad tradicinio kokteilio skonį taip praturtino būtent šviesusis arba tamsusis alus. Tačiau tai tiesa“, – pasakoja barmenas A. Grigorjevas. Kokteiliams plakti jis renkasi „Utenos“ alų, nes jo lengvas ir švelnus skonis idealiai tinka suderinti įvairius kokteilių komponentus.

Gėrimus su alumi, kaip skonio alternatyvą, pasiūlė su Prancūzijos kokteilių technologais bendradarbiaujantys „Utenos“ aludariai. Europos šalyse, o ypač Prancūzijoje, alaus kokteilių mada sparčiai plinta jau kelerius metus. Šių kokteilių galėsite paragauti kasdien „Daugirdo“ viešbutyje esančioje 4 a. terasoje.

Daugiau nuotraukų iš terasos atidarymo >>


„Daugirdo“ ir Meniu.lt informacija
Nuotraukos: A. Koroliovo

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną