Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Vieta išragauti Armėniją

2017-05-19
Publicējiet savu rakstu

Prieš pusę metų duris Vilniuje atvėrė naujas armėniškų patiekalų ir išskirtinių armėniškų vynų restoranas "Plento Grill & Wine". Virtuvės šefas jau keletą mėnesių ruošia skaniausius patiekalus, kuriuos įsiminsite ilgam, ir čia norėsite sugrįžti vėl ir vėl. Su tradiciškai skaniais patiekalais puikiai dera armėniški vynai, kurių kitur tikrai nerasite.

"Plento Grill & Wine"  - šeimyninis verslas  įkurtas, kullinarijos ir vyno mėgėjų rate, gerai žinomo armėno Garnik Kazarian ir jo žmonos Anos. Restorano meniu įdomus ir nebanalus: jei daugumoje kaukazo regiono restoranų meniu dažnai suvienodėjęs, „Plento Grill & Wine“ rasite autentiškų armėniškos virtuvės sprendimų: restorano šeimininkų gaminamo tikro armėniško sūrio, kuris, kaip įprasta armėnijoje patiekiamas su lėkšte pilna įvairių žalumynų bei graikinių riešutų medaus sirupe, pasirinkus mėgstamiausias žoleles viskas sukama į lavašą. Būtent nuo tokio nuostabaus užkandžio prasideda bet kuris armėnų susėdimas prie stalo. Dūmo mėgėjams – čia rojus: pradedant nuo vegetariško armėniško daržovių šašlyko “Hajastan”, kuris tobulai tinka ir kaip garnyras prie daugelio mėsos kepsnių, baigiant pasakiško skonio ėrienos šonkauliukais – visi ant griliaus gaminti patiekalai turi truputėli tikros Armėnijos aromato. Restorane yra ir patiekalai apie kuriuos reikėtų rašyti atskirą straipsnį, tai firminis Garniko Chačapuri ir pieninio ėriuko steikas. Jei Jums reikia nusivesti pietų svarbius verslo partnerius, užsienio svečius, ar artimuosius šventinei vakarienei – šie patiekalai ir paties restorano įkūrėjo parinktas armėniškas vynas, pakels bet kokius pietus ar vakarienę į aukščiausią lygį. Patikrinkite patys!

Visi sprendimai restorane suplanuoti ne tik šiuolaikiškai, bet ir labai funkcionaliai: skirtingos erdvės, patogūs sėdimi ir stovimi stalai, pirmoji Lietuvoje originali vyno spinta-vitrina, kurioje , kaip dera gerajam vynui – reguliuojama temperatūra ir drėgmė. Šiltajam sezonui – didelė lauko terasa su atskiru baru, kuri gali būti naudojama renginiams ir atskiriama nuo bendros restorano salės. Dvi atskiros VIP ir pobūvių komfortiškos salės nedidelėms, bet reiklioms kompanijoms.

Restorano virtuvė pusiau atvira todėl Jūs lengvai galite stebėti, kas ir kaip gaminama gyvai. Čia įrengtas anglių grilius ant kurio gaminama didžioji dalis patiekalų, net orkaitė-duonkepė čia kūrenama malkomis.