Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

TOP pasaulio kampeliai, kuriuose galite paragauti vegetariškų patiekalų

2018-04-20
Publicējiet savu rakstu

Mėgstantys keliauti žino, jog pasaulyje yra platus vegetariškų restoranų pasirinkimas. Dauguma esame įpratę prie vegetariškų sriubų, troškinių ir salotų. Tačiau ar kada pagalvojote apie „mėsainių“ restoraną vegetarams? Apie sporto barą, kuris pritaikytas veganams? Jei planuojate per savo atostogas pakeliauti, susipažinkite su vienais įdomiausių pasaulio vegetariškų restoranų. Galbūt pavyks apsilankyti ir patiems paragauti.

Blossoming Lotus, Čikaga

Šis restoranas nustebins Azijos įkvėptais skoniais. Restoranas veikia dešimtmetį, todėl turėjo pakankamai laiko ištobulinti savo receptus. Čia galima paragauti Indiškos masalos, avinžirnių troškinio su specialiais prieskoniais, kuris verčia pasijusti, lyg pietautumėt kitoje pasaulio pusėje. Mėgstantys sūrius, renkasi šią vietą dėl plataus veganiškų sūrių pasirinkimo: sojos, avinžirnių, migdolų ir t.t... Net tokie patiekalai, kaip makarona su sūriu, čia yra paruošiami veganiškai, ir kas svarbiausia, skonis primena tikrus itališkus makaronus.

Voner, Berlynas

Tai tikras kebabų rojus. Jau seniai kalbama, kad Berlyne galima paragauti skaniausių kebabų, tačiau dabar tai gali daryti ir žmonės, kurie nevalgo mėsos. Jei esate veganas, ar vegetaras ir keliaujate po Vokietiją, apsilankykite „Voner“ restorane. Jie siūlo kebabus, kurių pagrindas pagamintas iš seitano (mėsos pakaitalo pagaminto iš kviečių baltymo), daržovių ir daugybės prieskonių mišinio, todėl skonis tikrai nenuvilia. Negana to, užpilama nemažai gardaus padažo, taigi, kebabas nėra sausas. Internete galima rasti komentarų, kur žmonės tvirtina, kad tai taip skanu, jog net visavalgiai mielai renkasi šią vietą. Skamba viliojančiai, ar ne?

Elizabeth  Gone Raw, Vašingtonas

Šis restoranas išskirtinis ne tik siūlomu meniu, bet ir savo atsiradimo istorija. Moteris vardu Elizabeth susirgo krūties vėžiu. Nepasitikėdama vien daktarais ir medicina ji ryžosi pakeisti savo mitybą ir gyvenimo būdą. Atsisakiusi  visų termiškai apdorotų produktų, jį tapo žaliavalge, ir įkvėpta naujų skonių atidarė restoraną. Jis veikia tik penktadieniais ir kiekvieną savaitę siūlo kitą meniu. Patiekalų pavadinimai gali stebinti, nes randame ir „viščiuką“ as „krabą“, tačiau tai tik pavadinimai, viskas pagaminta tik iš augalinių produktų: riešutų pagrindo pyragaičiai, cukinijų „makaronai“ ir dauguma kitų.. Jei planuojate keliauti į Vašingtoną, nepamirškite rezervuoti staliuko šiame restorane.

Teatime Collective, Mančesteris

Tikriausiai dažnas įsivaizduoja, jog veganai valgo sveikai. Tačiau jie taip pat žmonės ir kartais nori pasimėgauti, tikru baro maistu: vištienos gabalėliais, dešrelėmis, kumpio užkandžiais. Vis tai galima rasti šiame restorane. Visi patiekalai tai veganiškos kopijos receptų, kurie pamėgti viso pasaulio žmonių, besilankančių baruose: traški „vištiena“ pagaminta iš tofu, veganiško kumpio užkandžiai ir t.t... Tai puiki vieta vakare po darbo išgerti alaus ir suvalgyti kažko, ko kas dieną sau neleistumėte.

Superiority Burger, Niujorkas

Kur jau kur, bet šiame mieste galima rasti  visko, ko tik širdis geidžia. Niujorke pirmiausia atsiranda įvairūs patiekalai, ar restoranai su įdomia tematika ir tik vėliau tai paplinta po pasaulį. Taigi, visai nenuostabu, kad čia vegetarai ir veganai gali džiaugtis jiems skirtu „mėsainių“ restoranu. Kaip jau galima suprasti, juose mėsos tikrai nėra. Paplotėliai pagaminti iš sėklų, riešutų, bolivinės balandos ir daržovių. Tiesa, klientai teigia, jog „burgeriai“ čia tokie skanūs, jog kartą paragavus, norisi apsilankyti vėl ir vėl.

***

Ir tai tik maža dalis vegetariškų ir veganiškų restoranų. Jų pasaulyje yra gerokai daugiau. Kaip matome, galima rasti visko: kebabų, burgerių, užkandžių, azijietiškų patiekalų ir t.t... Veganai ir vegetarai seniai nebėra tie žmonės, kurių meniu apribotas salotomis ir vaisiais. Kai kurių restoranų patiekalai gali nustebinti net ir išrankiausius valgytojus. Gal greitu metu kažko tokio sulauksime ir Lietuvoje?

Radvilė Mikalčiūtė @Meniu.lt