Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Meilė prancūzų kulinarijai ir tradicijoms

2017-08-04
Publicējiet savu rakstu

Patirkite, lyg laikas būtų perkėlęs Jus į Pietų Prancūziją, į restoraną, apsuptą žalumos, pasijauskite pasakoje, kur sienos staiga atgyja ir į Jus prabyla medžiai, o sunokusios vynuogės šoka Edith Piaf ritmu. „Le BonJour“ - svajonės ir kūrybinio džiaugsmo išpildymas.

Prancūzų kultūra - tai išpuoselėtas maistas, sklandanti ore subtili, rafinuoto skonio ir provanso stiliaus pripildyta dvasia. Restoranas„Le BonJour“ sukurtas iš meilės prancūzų maistui ir kultūrai. Autentiškas prancūziškas stilius, žaismingas ir kartu subtilus aptarnavimas, jauki aplinka ir kūrybiška atmosfera byloja apie norą dalintis tuo, ką Prancūzija turi geriausio, o pietūs ar vakarienė šiame restorane Jums sukels geriausius gomurio patyrimus, nukels Jus į romantiškos nuotaikos šalį. Čia kiekvieną lankytoją pasitiks ir palydės šiltai, draugiškai, nuoširdžiai – taip, kaip įprasta svetingiausiose Paryžiaus kavinėse ar restoranuose.

Tad dėl ko gi nebereikės keliauti į Paryžių?...
...Pirmiausia, dėl svogūnų sriubos, kuri verta tikro gurmano, svajojančio apie prancūziškos kulinarijos eleganciją, gomurio. Tikroji prancūziška svogūnienė yra tokia, kurią galite skanauti tik patekę į Šiaurės Prancūziją. Štai ką byloja istorija: kiekvienais metais, kai žvejai rengiasi į šaltus vandenis (iš kur jie ne visada sugrįžta), žmonės susirenka kartu švęsti net keletą dienų, dėvėti išgalvotus kostiumus, gerti alų ir valgyti šildančią svogūnų sriubą. Toks karnavalas dar ir šiandien vysta Dunkerke...

„Le BonJour“ taip pat gali pasigirti virtuvės meistrų gaminamu burnoje tirpstančiu Foie gras. Foie Gras yra garsus šventinis prancūzų valgis, kuris patiekiamas per Šv.Kalėdas ir Naujųjų Metų atostogas. Foie gras yra Prancūzijos saugomo kultūros ir kulinarijos paveldo dalis.

Na ir nepakartojamas desertas Tarte tatin, kuris buvo sukurtas atsitiktinai: sesės Tatin bandė padaryti obuolių pyragą, bet pamiršo įdėti tešlą. Gelbėdamos situaciją ją uždėjo ant obuolių, kurie jau kepė krosnyje. Iškepus pyragui jos netikėtai suprato, kad pyragas yra „aukštyn kojomis“, tad dar kartą jį apvertė. Pyragas buvo nepaprastai skanus, jis greitai išpopuliarėjo kaip seserų Tatin apverstas pyragas. Tai vienas mėgiamiausių „Le BonJour klientų“ desertų  -  jis konkuruoja tik su Šimto blynų tortu! Ir tai tikrai ne paskutinė istorija, kurią galite išgirsti restorane.

Restorane  dera tiek išskirtiniai prancūzų virtuvės patiekalai, tiek ir lietuviškam skoniui adaptuotos idėjos (pavyzdžiui: galima paragauti silkių su bulvių griežinėliais ir karamelizuotais trintais burokėliais). Idėjų kupinas kūrybingas kolektyvas stebina naujovėmis – jomis dalinasi su savo klientais degustacijų metu. Be to, papildomo įkvėpimo virtuvei suteikia periodiškai vizituojantis Michelin žvaigždutės virėjas iš „Bon Bon“ restorano Paryžiuje. Jis atskleidžia ir perduoda kulinarines subtilybes, kurias žino tik tikri prancūzų virėjai.

Dienos pietų meniu atnaujinamas kasdien, o restorano meniu – kartą į mėnesį. Kiekvienas sezonas turi savo spalvas ir skonius, todėl šviežios sodo ir daržo gėrybės visada puikuojasi meniu.

Kruopščiai atrinkta įvairių Prancūzijos regionų, lakoniška bet toli gražu nepaprasta vynų kolekcija, kurioje vyno mėgėjai įvertins išraiškingą Burgono (Bourgogne) regiono Henri Bourgeois les Baronnes Sancerre (2015) vyno skonį ar garsiajame Prancūzijos pilių slėnyje (Loire Valley) subrandintą Chateau Le Thil Comte Clary Pessac-Leognan (2012), bei puikų „Le BonJour“ siūlomų vynų kainos ir kokybės santykį.

Vegetarams ir veganams
Restorane atsižvelgiama į vegetarų poreikius, todėl stengiamasi į dienos pietus įtraukti vegetarišką karštą patiekalą arba salotas. Pagrindiniame meniu siūlomi šalti užkandžiai, tokie kaip keptų burokėlių salotos su lęšiais ir ožkos sūriu, kriaušių salotos su pelėsiniu sūriu, užkepta daržovių ir Brie sūrio fantazija. Veganams siūlomos gaivios daržovių salotos su granatų sėklomis, o virtuvė pasirengusi paruošti patiekalą be gyvulinės kilmės ingredientų.

Pobūviai:

Restoranas Le BonJour siūlo labai šviesią ir jaukią Židinio salę, kurioje galima rengti pobūvius, dalykines vakarienes ar šeimos šventes. Suinstaliuota multimedija (projektorius bei nuleidžiamas ekranas) šią erdvę puikiai įgalina konferencijų rengimui, įvairiems renginiams, kuriems reikalinga audio-video medžiagos demonstracija. Restorane yra pianinas, tad renginio metu galima groti gyvą muziką, pagal individualius poreikius kviečiami atlikėjai.

Židinio salėje galima organizuoti renginius 35 žmonių grupei. Židinio salė ribojasi su Piano sale, jas sujungus galima sukurti šventę 70 žmonių grupei. Židinio salė  yra 45 kv.m., Piano salė - 55 kv.m. ploto. Bistro erdvė pirmajame aukšte - 60 kv.m. bendro ploto. Taip pat siūlome du balkonus, kuriuose jaukiai sėdėti gali trijų-keturių žmonių kompanija. Baigiantis 2017-iems metams bus atidarytas vyno baras, kurio erdvė -  apie 100 kv.m.

Maistą renginiams siūlome rinktis iš restorano meniu, tačiau esant poreikiui, atsižvelgiame ir į kliento pageidavimus. Mums visuomet svarbiausia optimalus, kliento lūkesčius atitinkantis sprendimas.

Išvežamieji pobūviai:

Išvežamiesiems pobūviams Vilniaus mieste ir Vilniaus regione „Le BonJour“ pasirūpina maitinimu, indų nuoma, aptarnavimo paslaugomis. Esant poreikiui ar individualiam susitarimui, gali tarpininkauti ir kitų paslaugų tiekime.

Išvežamiesiems renginiams siūlome daugumą restorano meniu pozicijų. Patiekalus galima rinktis iš bakalėjoje esančių užkandžių ir desertų bei Restorano meniu.

„Le BonJour“ kolektyvą sudaro energija trykštantys žmonės. Laikome save nepataisomais optimistais. Norime būti kuo arčiau žmonių: visda girdėti Jūsų norus bei lūkečius, ir atsižvelgdami į juos tobulėti. Linkime, kad Jums niekada netrūktų gyvenimo džiaugsmo!

Laura Varnauskaitė