Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Jo didenybė kepsnys šį sezoną sugrįžta į lėkštes!

2015-05-06
Publicējiet savu rakstu

Brasserie de Veres en Vers garsėja kaip restoranas puoselėjantis prancūziškos virtuvės tradiciją, bet restorano meniu, kuris yra atnaujinamas kas pusę metų, galime surasti  skonių, būdingų  Azijos ar Italijos virtuvei. Viskas patiekta subtiliai, tačiau tikrai ne nuobodžiai.

Taigi, pasirinkite popietę atsipūsti, prisėskite Vilniaus širdyje ir žiūrėdami į gyvenimą, šurmuliuojantį Rotušės aikštėje, leiskitės į gurmanišką nuotykį.

Jei esate kokybiško sūrio mėgėjas, šefas rekomenduoja “burrata” sūrį su senovinių rūšių pomidorais bei juodosios druskos kristalais. Taip pat neapsiriksite pasirinkę lietuviško ožkų pieno sūrio užkandį su žalumynais ir linų semėnimis, patiektą ant pilno grūdo duonelės.

Turbūt lašiša jau nenustebinsi nieko, tačiau ar kada teko ragauti lašišos šerbeto? Pasirodo mums įprasti skoniai gali atsiskleisti visai kitaip, kai patyrę virtuvės profesionalai ekperimentuoja ne vien prieskoniais, bet ir pagaminimo būdais.

_MG_2667

Na, o klasikiniai patiekalai tikrai ne veltui tokiais tampa – kaip gi prancūziškas restoranas be ančių kepenėlių foie gras? Šiame meniu foie gras skonį sustiprina jo didenybė svogūnų svogūnas roccoff, keptas druskoje.

_MG_2700

Nepaisant įvairiausių gastronominių madų ar vis populiarėjančių alternatyvių mitybos būdų, restorano šefas šį sezoną rekomenduoja mėgautis ypač kokybiškais kepsniais, paruoštais ant grotelių. Mėsos mylėtojai  kviečiami paragauti dabar JAV ypač populiaraus  jautienos šono steiko. Na, o štai metai iš metų restorano klasika – café de Paris sviestas- šį kartą tirpsta ant ypač sultingo ir minkšto argentinietiškos jautienos antrekoto.

Lietuviai  sunkiai įsivaizduoja vasaros sezoną be kiaulienos. Restorane jie  kviečiami išbandyti pieninio paršelio nugarinės su šonkauliu, glazuruotos levandų medumi ir patiekiamos su gaiviomis rėžiukų salotomis.

Ir kaip gi gastronominis nuotykis be saldumynų? Ant liežuvio galiuko dar ilgai išsilaikys dieviškas išskirtinės kokybės juodojo šokolado Varhona Manjari putėsių skonis. O gal norite ko nors gaivaus – tuomet Jums puikiai tiks uogų slėgtainis su gaiviu citrininiu morengu bei braškių šerbetu.

Na, o jei užsimerksite paragavę didžiulio makarūno su šviežiomis uogomis ir lengvu maskarponės kremu, sekundei tikrai pasijusite kaip Paryžiuje, kur šis desertas šiuo metu karaliauja ir puošia jaukių kepyklėlių lentynas.

_MG_2775
Kartais labai norisi pabėgti nuo kasdienybės, tačiau fiziškai iškeliauti ne visada yra laiko ar galimybių. Puiki alternatyva – trumpa gastronominė kelionė. Taurė vyno, puikus aptarnavimas, dieviški kvapai ir skoniai lėkšteje… Belieka užsimerkti ir tiesiog pasimėgauti akimirka!