Vilniaus centre, senamiestyje, įkurtas restoranas „Telegrafas“ – vieta ieškantiems elegantiškos aplinkos mėgautis europietiškos virtuvės patiekalais, siūlanti subtilų balansą tarp istorinės praeities ir modernumo, malonią atmosferą, jaukų interjerą ir didingus Vilniaus arkikatedros aikštės vaizdus.
Nuo 1948 m. "Grand Hotel Kempinski Vilnius“ pastatas buvo centrinis Vilniaus telegrafas. Po renovacijos viešbučio restoranas išlaikė ryšį su Vilniaus miesto istorija – jam grąžintas istorinis pavadinimas, taip primenant pastato praeitį bei lankytojų akiai atveriant viešbučio renovacijos metu atrastus archeologinius XVI a. gynybinės sienos griuvėsius. „Telegrafas“ - elegantiškas ir rafinuotas restoranas, kuriame juntamas ryšys tarp sena ir nauja.
Restorano virtuvė - europietiška, įkvėpta Rytų iki Vakarų šalių skonių, papildant juos Viduržemio šalių kulinarinės virtuvės bruožais. Kulinarinių gardumynų skonis išgaunamas netikėtais deriniais ir čia visuomet ypatingas dėmesys skiriamas patiekalų šviežumui ir sezoniniams ingredientams. „Telegrafas“ siekia būti priešakyje, kurdamas modernią lietuvišką virtuvę, todėl svečiai gali mėgautis inovatyviu meniu, kurį įkvėpė tiek vietinės, tiek europetiškos virtuvių skoniai. Lietuviški patiekalai tarsi atrandami iš naujo, patiekiant juos moderniai, taip sukuriant tikrą kulinarinį netikėtumą.
Rytais restorane „Telegrafas“ patiekiamas gausus pusryčių stalas. Čia svečiai vaišinami naminiais javainiais, šviežiai kepta įvairių rūšių namine duona, vietinių ūkininkų kulinariniais gardumynais ar šviežiais pagal svečių užsakymą iškeptais omletais, kiaušiniais, blynais bei kitais patiekalais. Dienos metu restoranas duris atveria pietums pagal specialųjį savaitės meniu, o vakaro svečiai yra kviečiami ragauti moderniai patiektų europietiškų bei vietinių vyriausiojo šefo ir jo komandos sukurtų patiekalų. Savaitgaliais restoranas „Telegrafas“ kviečia į karališkus „Kempinski“ pusryčius.Pusryčių meniu – platus geriausių ikrų pasirinkimas, gausus švediškas stalas, švieži virtuvėje ką tik pagaminti užkandžiai ir visų laikų mėgstamiausi pusryčių patiekalai iš a la carte meniu. Restorane „Telegrafas“ prie kiekvienų pusryčių taip pat galėsite mėgautis šviežiomis sultimis, glotnučiais ir putojančiu vynu.
Šį rudenį restorane „Telegrafas“ išdidžiai pristatome meniu „Geriausi restorano „Telegrafas“ patiekalai“, į kurį įtraukti mūsų atrinkti visų laikų mėgstamiausi patiekalai iš ankstesnių sezonų meniu. Šiame ypatingame meniu galima rasti patiekalų iš mūsų 2018 m. pavasario, 2019 m. vasaros, 2018 m. rudens, 2018 m. žiemos ir kitų meniu.
Taip pat susipažinkite su kitomis „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ kulinarinėmis naujienomis ČIA