BUnte GAns

Įtraukti prie mėgstamų
Virtuvė: Europos
Įstaigos tipas: Restoranai
5.0

Vaikščiodami senamiesčio gatvėmis, artėjant prie Aušros vartų sušąlusius mielai priims jaukus restoranas „BUnte GAns".

Vokiškas alus, vynas, o ir maistas – dešrelės, šniceliai, karkos – pasakiškai skanūs. Dešrų čia net 9 rūšys, visos iš Vokietijos. Kraujinės dešros arba šviežios mėsos dešros Mettwurst vargu ar dar Lietuvoje kur berasite... O Vienos šniceliai- kaip ir priklauso- iš veršienos. Be abejonės- restorano pasididžiavimas- didžiulės, kartais iki 2 kilogramų sveriančios aluje virtos, po to apkeptos karkos, kurios Bavarijoje vadinamos Eisbein. Neretai užsienio svečiai tik atvykę į Vilnių atskuba paskanauti pasiilgtųjų karkų...


Darbo laikas
Pirmadienis 11:00 - 00:00
Antradienis 11:00 - 00:00
Trečiadienis 11:00 - 00:00
Ketvirtadienis 11:00 - 00:00
Penktadienis 11:00 - 00:00
Šeštadienis 11:00 - 00:00
Sekmadienis 11:00 - 00:00

Jei žvarbų vakarą išeisite pasivaikščioti ir būsite netoli Aušros vartų, būtinai užsukite sušilti į naująjį restoraną „Bunte Gans“.
Vilniečiams jau žinomos kavinės „Buga“ šeimininkai nusprendė atidaryti vokiško stiliaus restoraną. Kodėl toks neįprastas ir, galbūt, sunkiai įsimenamas pavadinimas? Iš vokiečių kalbos išvertus, „Bunte Gans“ reiškia „spalvota žąsis“, o pirmosios keturios raidės ir sudaro pavadinimą „BUGA“. 

Vokiška tematika pasirinkta neatsitiktinai

„Pirmiausia norėjosi išskirtinumo. Vokietijai esu neabejingas. Man patinka vokiškų restoranų atmosfera – šurmulys, vokiška muzika sukuria ypatingą nuotaiką. Vokiškas alus, vynas, o ir maistas – dešros, šniceliai, karkos – labai skanus. Tarkim, lietuviškai pagaminta karka dažniausiai būna parūkyta, bent jau mes taip esame įpratę, o štai vokiečiai mieliau renkasi virtą arba apkeptą karką. Virtuvės šefas siūlo paragauti ne tik karkos, bet ir didkepsnių, guliašo, šnicelių, žuvies, midijų, sriubų, keptos žąsies ir kitų gardžių patiekalų. Beje, kai kurie produktai (dešra, karka, jautiena didkepsniams) atkeliauja iš pačios Vokietijos.“ 

Darbo dienomis nuo 11 val. už 5 Eur siūlomi dienos pietūs. Visi patiekalai gaminami pagal tikrąsias vokiečių tradicijas arba yra sukurti virtuvės šefo Thomo Pieters. Tiesa, sekmadieniais čia - didkepsnių diena. Restorane skamba vokiška muzika. Interjerą kūrė žinomas architektas Audronis Vydžius. Jau seniai bendradarbiaujame. Jis žino mūsų norus ir jam puikiai sekasi juos išreikšti. Lankytojus norime supažindinti su vokiečių virtuve, tradicijomis, suteikti galimybę paragauti tikrai skanaus „Rieslingo“. Tiesa, alus čia tik vokiškas, lietuviško kol kas nesiūlome, tačiau esant poreikiui, gal ir bus“, – pasakojo savininkas Arvydas Valeika. 

„Išprotėjęs“ virtuvės šefas

„Išprotėjęs“ – gerąja prasme. Thomui be proto patinka gaminti. Virtuvėje jis sukiojasi nuo aštuonerių metų. Jis atvyko iš Kiolno, dirbo Australijoje, Naujoje Zelandijoje, JAV, Ispanijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Danijoje. Išmaišęs vos ne visą pasaulį, dirbęs su įvairiais bei geriausiais šefais, Thomas turi išties didelę patirtį, o taip pat yra gavęs ne vieną apdovanojimą. Lietuvoje tai pirmasis jo darbas. Mūsų restorane jis sudarinėja visą valgiaraštį. Visi patiekalai yra tradiciniai vokiečių arba sukurti paties virėjo. Thomas pats gamina dešras, kepa nuostabaus skonio naminę šviežią duoną su alyvuogėm, kurią patiekia su sviestu, pagardintu žolelėmis. Prie puodelio kavos ar arbatos būtinai paragaukite desertų... Patiekalai nėra sudėtingi ar įmantrūs, tačiau viskas pagaminta su didele meile“, – kalbėjo ponas Arvydas. 

Restoranas „Bunte Gans“ – nedidukas, bet labai jaukus. Čia telpa apie 60 svečių. Pageidaujant, užuolaidų širma gali būti atskirta erdvė. Darbo dienomis restoranas dirba nuo 11 iki 24 valandos, savaitgaliais ilgiau. Salėje yra didžiulis ekranas, sienos dekoruotos įvairiais vaizdais, staliukai papuošti siuvinėtomis servetėlėmis.

Vakarais ar savaitgaliais vokiečiai mėgsta pabendrauti malonioje kompanijoje. „Bunte Gans“ šeimininko tikslas ir buvo sukurti tokia vietą Vilniuje – jaukiam pasisėdėjimui draugų ar artimų žmonių rate, pabendrauti mėgaujantis gardžiais patiekalais ir gero vokiško vyno taure. 


Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: Andrius Zeigis

Jei žvarbų vakarą išeisite pasivaikščioti ir būsite netoli Aušros vartų, būtinai užsukite sušilti į naująjį restoraną „Bunte Gans“.
Vilniečiams jau žinomos kavinės „Buga“ šeimininkai nusprendė atidaryti vokiško stiliaus restoraną. Kodėl toks neįprastas ir, galbūt, sunkiai įsimenamas pavadinimas? Iš vokiečių kalbos išvertus, „Bunte Gans“ reiškia „spalvota žąsis“, o pirmosios keturios raidės ir sudaro pavadinimą „BUGA“. 


Išvežamieji banketai
Svečių skaičius 50
Vidutinė kaina asmeniui €€€
Restorano parkingas
Nemokamas parkingas
Rūkymo zona
VIP salė
Galimybė keisti stalų planą
Galimybė naudoti savo garso/vaizdo įrangą
Šokių salė
Garso aparatūra
Šviesos aparatūra
Wi Fi
Kaljanas
Karaokė

Atsiliepimai apie BUnte GAns

  • Inga Gute 5.0
    0
    Kovo 25d.šiame restorane šventėme gimtadienį. Maistas puikus, porcijos didžiulės. Aptarnavimas vertas didžiausių pagyrų. Atrodė, kad personalas jaučia ir žino, kada tu nori ko užsisakyti. Muzika parinkta tobulai. Nors salė ir nedidelė ir stalų nemažai, tačiau jokio diskomforto nejautėme. Visą laiką atrodė, kad esame ten vieni. Būtinai dar apsilankysime esant progai ar užsukti savaitgalio pietų.

  • Evaldas 5.0
    0
    Restorane buvau pirma karta. Atsiliepimas,ispudis - tikrai geras. Tiek man tiek sveciams patiko. Aptarnavo labai mandagus, paslaugus vyras. Maisto kokybe ivertinciau kaip labai gera. Uzkandziai puikus, pagrindinis karstas patiekalas buvo iskeptas pagal poreiki ir tiek as tiek sveciai liko patenkinti. Aplinka pagal kiekvieno poreiki. Eidamas cia, zinojau, kad tai vokisko stiliaus aplinka, gal net labiau bavariska. Taip kad patiko savitas interjeras. Siulyciau apsilankyti.

  • PVL 5.0
    +1
    sian buvome pavalgit tai galiu pasakit tik gerai ir maistas ir aptarnavimas patiko....

  • Roma 5.0
    +5
    Praėjusį šeštadienį šiame restorane susibėgome visa šeima atšvęsti sūnų gimtadienių. Likome tikrai patenkinti: maloniai nuteikė jauki aplinka ,muzikos improvizacijos gyvai.Puikus maistas-skanūs paštetai užkandžiui ,geras alus, išradingai patiekti pagrindiniai patiekalai. Porcijos didelės,sunku jas buvo sutalpinti netgi mūsų, suvalkiečių, skrandžiuose:) Pagyrimo žodžių nusipelno padavėja, aptarnavusi be galo maloniai. Nepaleiskite jos. Nes ne tik dėl puikaus maisto, bet ir dėl gražios jos šypsenos čia norisi sugrįžti vėl...Ačiū restorano šeimininkams už puikų vakarą.

  • Etienas 5.0
    0
    Jauki aplinka,skanus maistas ir tikrai dideles porcijos. Kaina atitinka kokybė. Malonus aptarnaujantis personalas.

  • Bunte Gans 5.0
    +2
    Trumpa pamokele musu "draugams": Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti') - maitinimo įstaiga, kuri pagal užsakymą gamina ir parduoda maisto patiekalus skirtus suvalgyti vietoje. (Wikipedija) Arvydas

  • Agn 5.0
    0
    Buvau ir ne vieną kartą! Nuostabi aplinka, paslaugūs padavėjai, nepaprastai skanus maistas. Tiesa, vieną kartą padavėjai stovėdami už baro apkalbinėjo savo kolegą ir gan nemaloniai ir nemandagiai, neįvertindami to, kad visas restoranas juos girdi... nebuvo malonu priverstinai klausytis apkalbų :)

  • Miglovaras 5.0
    0
    Patraukite prasau ta kartonini biurgeri su alaus boalu labiau nuo saligatvio prie sienos, nes jis trukdo praeiti gatve, nes kartais masina pravaziuoja salia Norysi skuna savyvaldybei rasyti.

  • rd 4.7
    0
    brangokas-strudelis-23 litai...

  • nerijus 5.0
    +1
    Pirma karta ir as uz***u eidamas pro sali. O dabar ateinu ir papietauti diena, ir vakarais su kompanija. Sauni atmosfera, malonus aptarnavimas ir zinoma labai skanus maistas. Ragavom ir mesa, ir zuvi. Kiekviena karta ta pati auksciausia kokybe. Ir aisku, skaniausi steikai vilniuj! Patiekalu neteko niekada laukti pusvalandi, kaip kai kuriose vilniaus vietose. Nors kiek girdejau, dirba vienas, bet sefas vokietis ***si tikrai labai greitai, tai visi ateje alkani butu patenkinti. Vis dar smagu, kai pats virtuves sefas iseina pasiteirauti ar buvo skanu. Pirma karta stebino, dabar jau nebe :) Labai siltai bendraujantis zmogus. Linkim sekmes restoranui ir kuo daugiau klientu

Daugiau atsiliepimų
Pasiūlyk restoraną