Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie.
Более подробная информация о файлах cookie.
Šviežios žuvies patiekalų restoranėlis, įsikūręs Juodkrantėje ant marių kranto, yra šeimyninis žvejų šeimos verslas, sėkmingai veikiantis ir lankytojų pamėgtas jau daugiau nei dešimtmetį. Pakalbinti šeimininkai dalinosi veiklos subtilybėmis.
Ko galima paskanauti Šeimos restorane „Žuvelė"?
Restoranėlyje dominuoja patiekalai iš vietinės šviežios jūrų ir marių žuvies, apie kurią per ilgus metus sukaupėme nemažai žinių. Mums svarbios tradicijos, todėl stengiamės pernelyg nenutolti nuo patiekalų, kurių ruošybos subtilybes paveldėjome iš tėvų ir senelių. Vertiname kokybišką produkciją, jungiame seną požiūrį su vis nauju, sėkmingai išgaudami skonį, kuris dera prie Juodkrantės pamario – gražios vietos, kurioje esame įsikūrę, bei atitinkanka apsilankančių svečių lūkesčius.
„Žuvelėje" siūlome žvejų kraštui būdingus žuvies patiekalus, iš kurių verta paminėti tradicinę žuvienę-ungurienę, verdamą iš trijų rušių žuvies, straganiną – prieskoniuotą sušaldytą žuvį. Mūsų klientai vertina šviežiai keptą natūralaus skonio uotą, plekšnę, starkį, mūsų firminius traškius starkio filė pirštelius.
Tie, kurie nenori rankioti ašakėlių, renkasi maistą, pagamintą iš filė. Šie patiekalai ypač tinka ir vaikams, kuriems įprastai labai patinka „Žuvelėje" ne tik dėl meniu siūlomų starkio kotletukų, starkio pirštelių, žuvies sultinio su žuvies kukuliukais ir kitų (ne žuvies) patiekalų, bet ir todėl, kad jiems čia įrengtas spalvingas žaidimų kiemas.
Per pastaruosius metus žuvies restoranėlyje itin išpopuliarėjo ant grotelių keptos žuvies ir ne tik žuvies patiekalai. Svečiai palankiai įvertino sultingą, riebią skumbrę, medaus ir sojos marinate, keptą rozmarinų dūme, kartu su apelsino griežinėliais. Ant grotelių taip pat kepame ir patiekalą ne iš žuvies – vištienos šlauneles bei kiaulienos šašlyką.
Įsimintiniausia patiekalo atsiradimo istorija
Įdomiausia galbūt žuvienės-ungurienės recepto atsiradimo istorija. Recepto autorius – senelis Alfonsas. Jis anksčiau savo botu (nedideliu žvejybiniu laivu) „Ovingis" plukdydavo svečius Juodkrantės pakrantėmis ir vienoje įlankoje, tarp nendrių, virdavo neapsakomo skonio žuvienę-ungurienę iš ką tik iš tinklų ištrauktos žuvies. Senelis šią įlanką praminė „Restoranu Nendrelė". Būtent tokio skonio žuvienės ir galima paskanauti „Žuvelėje". Ji verdama iš ungurio, starkio ir karšio, o jos paruošimo procesas užtrunka apie dvi valandas.
Paslaptis – ne paslaptis
Šeimos restorano savininkai atskleidžia skanaus maisto paslaptį: „Jei kalbame apie marių ir jūros dovanas – tai josios ypatingo skonio paslaptis yra šviežumas ir paprastumas. Šviežios žuvies skonis yra toks nuostabus, kad jai nereikia nei padažų, nei įmantrių prieskonių bei garnyrų. Viskas, ko reikia, – tai meilė gaminant ir noras pasidalinti gamtos dovanomis su svečiais."
Kodėl verta sugrįžti
Tikriausiai esame vieni iš nedaugelio, kurie siūlo rinktis šviežios vietinės žuvies patiekalų. Mūsų šeimos žvejas - senelis Alfonsas - buvęs vyriausias ilgametis žvejas Neringoje, o močiutė Aldona - ilgametė viena geriausių žuvies rūkytojų apylinkėse.
Pastovių klientų turime tikrai nemažai. Yra ir tokių, kurie jau dešimtus metus atvažiuoja, - tikrai tuo džiaugiamės. Džiaugiamės kas savaitgalį pasitikdami pas mus atminančius dviratininkus, kurių pagrindinis tikslas – numinti iš Klaipėdos į Juodkrantę, pavalgyti pas mus žuvies ir parminti atgal. Dažnai klientai iki mūsų paskanauti žuvies patiekalų atplaukia laiveliais, – šalia mūsų kavinės yra prieplauka (ilgasis Juodkrantės molas). Keliskart į savaitę priimame turistų grupes, taip pat į išvyką išsiruošusius įmonių kolektyvus.
Kolektyvo komandą mokome, kad kiekvienas pas mus užėjęs klientas yra mūsų šeimos svečias, o mūsų misija yra viršyti jo lūkesčius maloniai aptarnaujant ir skaniai pamaitinant. Misiją laikome įvykdyta, jeigu dar valgydami užsakytą maistą, svečiai planuoja, kada pas mus sugrįš ir ką ragaus kitą kartą, kai nemėgstantys žuvies žmonės, žavisi ir tuo pačiu gailisi, jog daug prarado tiek metų jos nevalgę, kai žuvies mėgėjai dėkoja, kad valgo pačią skaniausią gyvenime žuvį, arba, kai Juodkrantėje poilsiaujančios šeimos kasdien visą savaitę pietauja mūsų restoranėlyje.