Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Vyriausieji virėjai prognozuoja, kas 2011 bus „ant bangos“

2011-01-24
Опубликовать вашу статью

Kasmetinės vyriausiųjų virėjų nuomonės tyrimo duomenimis, 2011 metais viešojo maitinimo įstaigos, lankytojus labiausiai prisivilios, siūlydamos patiekalus iš vietinių maisto produktų. Nacionalinės JAV Restoranų asociacijos atliktų apklausų duomenimis ne ką mažiau svarbu ateinančiais metais restoranų versle bus ir ekologinės pusiausvyros, tvarumo palaikymas, „madingas“ ir kitose verslo srityse.

Apklausoje dalyvavo daugiau nei pusantro tūkstančio vyriausiųjų virėjų, atstovaujančių Amerikos Kulinarijos Federaciją. 86 proc. visų virėjų pirmoje vietoje tarp madingiausių 2011 metų krypčių nurodė vietinę produkciją (maisto produktai, gėrimai, prieskoniai).

Top 15 tendencijų (trend‘ų) 2011 metais:

Vietinės rinkos mėsos ir žuvies produktai, ūkininkų produkcija; Tvarumas, ekologinė pusiausvyra; Subalansuoti patiekalai vaikams/dėmesys vaikų mitybai; „Savi“ produktai: restoranai patys auginantys šviežias gėrybes, ar pasirūpinantis skerdimu; Tvarus požiūris į žuvies produktus; Meniu be glitimo, dėmesys maisto alergijai; Paprastumas;   „Naminės/vietinės gamybos“ alkoholiniai gėrimai, mažųjų aludarių, vyndarių produkcija; Mažesnės porcijos už mažesnę kainą; Ekologiški produktai; Subalansuota mityba; Nauji mėsos pateikimo, derinimo variantai; Vaisiai ir daržovė garnyruose vaikams; Etniniai elementai pusryčių meniu; Vietinės gamybos sūriai.

„Pagrindinės išskirtos tendencijos atspindi visuomenės pasirinkimo tendencijas. Vis daugiau restoranų lankytojų domisi, kas pateikiama jų lėkštėse. Tvarumas ir subalansuota mityba jau tapo pagrindiniu domėjimosi lauku beveik milijonui restoranų šalyje“ – teigia Nacionalinės Restoranų Asociacijos viceprezidentas Hudson Riehle.

Vyriausiųjų virėjų nuomone madingiausios kryptys 2011 metais bus mobilūs maisto pardavimo taškai bei restoranai su savo daržais, kuriuose būtų auginami sezoniniai maisto produktai.

Trečią ir vienuoliktą vietas, šių metų TOP restoranų tendencijų sąraše, užima subalansuota mityba. Amerikos virtuvės profesionalai rekomenduoja koreguoti meniu, kuriame esančiuose patiekaluose būtų mažiau druskos, kalorijų ir riebalų. Kiek mažiau nei penktadalis virėjų, kaip prioritetą įvardijo subalansuotos vaikų mitybos būtinumą.    

Virėjų nuomonės ir patarimų, taip pat buvo klausiama dėl veiklos tendencijų ir priemonių išsilaikyti ekonominiu sunkmečiu. Dažniausios rekomendacijos šiais klausimais buvo: supaprastinti meniu, taip sutaupant darbo ir maisto produktų kaštus, apgalvoti ir siūlyti akcijas lankytojams ir didesnį dėmesį skirti rinkodaros plėtojimui.

MENIU.LT informacija
Parengė: Ieva Malaiškaitė
Nuotrauka: inmagine.com
Šaltinis: nrn.com  

2011 01 24