Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Vilniuje jau antrą kartą organizuojama prieskonių mugė ir atviros kulinarinės pamokos „Paragauk pasaulio“

2012-02-08
Опубликовать вашу статью
Žymus virėjas, renginio „Paragauk pasaulio“ vedėjas Vladislovas Judickis, patebėjo, kad žmonių noras gaminti patiems namuose neslūgsta: „Tai lemia ir žmonių vidinis noras būti su šeima, ir įvairių kelionių metu besiplečiantis akiratis, ir visuotinis nerimas dėl sintetinių priedų maiste. Galimybė rasti įvairios informacijos apie atskirus patiekalo ingredientus, jų kilmę, vartojimo ypatumus atrišo rankas daugumai, bet tuo pačiu ėmė kelti dar daugiau klausimų,“ – sako garsus virėjas.

Pasak renginio organizatorės, „Gerų minčių magijos projektų“ vadovės Violetos Masteikienės, šiemet mugė bus dar įvairesnė ir turtingesnė. „Kviečiame ne tik įsigyti įvairių prieskonių, bet ir kuo daugiau paragauti, sužinoti apie jų naudojimą. Gal būt naujos žinios padės atsirinkti šių dienų pasiūlymų jūroje, rasti tik jums tinkančius, patinkančius ingredientus, prieskonius, skonius bei jų derinius“, – sako V. Masteikienė.

Mugės dienomis vyks nemokami seminarai, kuriuose apie prieskonius, jų naudą ir gardinimo tradicijas pasakos Lietuvos kulinarinio paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė, ajurvedinės virtuvės žinovas, Sveikuolių sąjungos lektorius Žilvinas Užkuraitis, arbatos gėrimo ceremonijų meistras ir žolininkas Ramūnas Daugelavičius, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narys, virėjas- konsultantas Vladislovas Judickis.

Šeštadienį ir sekmadienį PPC „Ozas“ III aukšte įsikūrę restoranai pristatys Japonijos, Italijos, Tailando ir Indijos ir kitų virtuvių patiekalus, stalo serviravimo, puošimo ypatumus.

Sekmadienį, nuo 12 val., renginio lankytojai galės stebėti paveikslo iš prieskonių kūrimo procesą, galės susitikti su kulinarinių knygų autoriais. Vyks atviras „Lietuvos ryto TV“ laidos „Skonio reikalas“, kurią veda Gidonas Bilas Šapiro, filmavimas.

Lankytojų taip pat laukia žaismingi konkursai renkant geriausią prieskonių mišinį, atspariausio skrandžio savininką, smagios aklos degustacijos, šeimos recepto, geriausio deserto konkursai ir prieskonių aukcionai.

Visą renginio programą ir registraciją į konkursus bei seminarus rasite interneto adresu www.paragaukpasaulio.lt

Daugiau informacijos:
Renginio organizatorė: Violeta Masteikienė, tel. 865504777, el. paštas violeta@gmmagency.com
Informacija spaudai: Monika Drungilaitė, tel. 868758928, el. paštas monika.drungilaite@gmail.com