Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Veganiški bulviniai vėdarai

2017-12-22
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (3 - 4 porcijos)

1,4 kg bulvių
2 vnt. maži svogūnai
150 ml avižų grietinėlės
80 g ryžių popieriaus (7 lakštai)
10 g petražolių
10 g krapų
nubrauktas šaukštas krakmolo|
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
kupinas šaukštelis česnakų granulių
nubrauktas šaukštelis druskos
nubraukštas šaukšelis ciberžolių miltelių
nubrauktas šaukštelis džiovintų bazilikų
šiek tiek maltų pipirų

GAMINIMO BŪDAS (80 MIN)

Bulves nuskutam, tarkuojam per burokinę tarką. Nusunkiam skystį, įdedam krakmolo, išmaišom. Beriam prieskonių: druskos, česnakų granulių, ciberžolių, bazilikų, pipirų. Vėl išmaišom.

Ryžių lapus po vieną merkiam į vėsų vandenį, kiek palaikom, kol tampa lankstūs. Dedam ant stalo, ant viršaus – įdaro. Suvyniojam lyg lietinius blynus, kraštus užlenkiam ir užsmeigiam dantų krapštukais. Paruoštus vėdarus guldom į aliejumi pateptą kepimo indą.

Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir pašaunam vėdarus. Kepam 30 min., tuomet padidinam kaitrą iki 190 laipsnių ir kepam dar 25 min.

Baigiant kepti vėdarams, kapojam svogūnus ir kepinam aliejuje, kol lengvai paruduos. Tuomet pilam 50 ml avižų grietinėlės, šiek tiek pamaišom. Pradėjus susitraukti padažui, beriam druskos, kapotus krapus ir petražoles. Išmaišom, pilam dar 50 ml avižų grietinėlės, išjungiam.

Vėdarus patiekiam su padažu ir užpilam dar šiek tiek avižų grietinėlės (kitu atveju padažas gan sausas – matosi nuotraukoje).

Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/