Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Truputis Vedų kulinarijos... (pasaulio virtuvės)

2008-02-21
Опубликовать вашу статью

Vedų civilizacija – kultūra, susiformavusi šiaurinėje Indijos dalyje II tūkst. pr. m. e. Jos pagrindą sudarė į regioną po Indo slėnio civilizacijos žlugimo iš Vidurinės Azijos atkeliavę klajokliai arijai.

Batata vadas – bulvėmis įdaryti ir riebaluose kepti koldūnai.

Geeli khichdi – žaliųjų žirnių, ryžių, pomidorų ir špinatų troškinys.

Dahi – naminis jogurtas.

Samosai – daržovėmis įdaryti pyragaičiai.

Pasigaminkime ryžius su garstyčių grūdeliais...

Jums reikės:
300 g virtų birių ryžių;
15 g garstyčių grūdelių;
15 g šaltai spausto sėmenų aliejaus ir ryžių prieskonių.

· Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame ryžius. Juos pagardiname ryžių prieskoniais ir pastoviai maišydami kepiname 1,5-2 min.

· Suberiame garstyčių grūdelius ir dar pakepiname apie minutę (ryžių suskrudinti nereikia). Paruoštus ryžius galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie vištienos ar žuvies patiekalų.

Skanaus!

Pagal www.lev.lt parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: (http://www.tucsonisgreat.com)
Meniu.lt informacija