Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Žuvinė“ kviečia ragauti šviežios žuvies

2012-04-20
Опубликовать вашу статью
Vienas meniu prioritetų – sezoniškumas, todėl restorane visuomet gausite šviežios, tuo metu gaudomos, žuvies. Dabar - sterko sezonas. Du kartus metuose valgiaraštį atnaujinanti „Žuvinė“ kviečia ragauti naujų, pavasariui ir vasarai sukurtų patiekalų. Tarp jų – ir šventei ypač tinkantys valgiai, pavyzdžiui į salę įnešama „flambe“ žuvis, ir svečio akivaizdoje filiuojama ir garniruojama į lėkštes. 

Receptai, receptai....


Vilniaus „Žuvinę“ praėjusių metų gruodį atidarė verslininkai Rūta ir Edmundas Sakalauskai. Tokio paties pavadinimo restoraną prieš devynerius metus Palangoje įkūrusi pora „pasidavė“ vasarą iš sostinės atvykstančių svečių prašymams ir į Vilnių atvežti šviežios žuvies. Kaip Palangos Basanavičiaus gatvėje veikiančiame restorane, taip ir Vilniaus „Žuvinėje“ meniu sukūrė virtuvės šefas, žuvies žinovas Algirdas Gečas.Tarp Vilniaus ir Palangos restoranų nuolatos keliaujantis, šefas įsitikinęs, kad savarbiausia gaminant žuvį – nenustelbti jos natūralaus skonio prieskoniais. O be šiais laikais ypač madingo visų patiekalų ingrediento – meilės – A.Gečas siūlo nepamiršti gal tik druskos, daržovių ir citrinos.

Tarp šiltajam sezonui A.Gečo sukurtų „Žuvinės“ meniu naujienų – rūkyto paltuso tartaras su bri sūriu ir marinuotais agurkėliais. Taip pat jis siūlo svečiams paragauti ypač geros kokybės atlantinės menkės filė su kokosų ir moliuskų padažu bei bulvių ir greipfrutų trintiniu. „Į naują meniu įvedėme  tartarų duetą – vienoje lėkštėje patiekiamas jautienos tartaras su mėlynuoju pelėsiniu sūriu, o šalia – lašišos tartaras su kaparėliais ir citrina. Labai skanus ir pavykęs patiekalas“, - savo naujausius valgius, kurių receptus prisipažino kartais net susapnuojąs, vardino A.Gečas. Tarp naujovių – ir prancūzų virtuvėje ypač vertinamos keptos anties kepenėlės (foie gras), „Žuvinėje“ jos patiekiamas su baravykų rizotu bei medaus ir slyvų padažu.

Dominuoja šviežia žuvis

„Žuvinėje“ galima paragauti pačių įvairiausių Lietuvoje ir kitose šalyse pagautų bei žuvininkystės ūkiuose užaugintų žuvų. Meniu visada rasite įvairių jūros gėrybių, pavyzdžiui, dviejų dydžių iš Prancūzijos vežamų austrių, kurios nesibaigs kaip įprasta balandžio mėnesį, nes į restoraną bus tiekiamos keturių sezonų austrės ir vasaros mėnesiais. Restorane gausus žuvies asortimentas ir iš Pietų jūrų, pristatomos atvėsintos - sniege pavyzdžiui Dorado, čilietiško ešerio, jūrų velnio ir kitų. Vis dėlto valgiaraščio prioritetas - šviežia žuvis, pagaunama Lietuvoje. „Prasideda sterko sezonas, todėl savo svečius kviečiame paragauti šios ypač gardžios žuvies, žvejojamos mūsų Baltijos jūroje ir mariose“, - kvietė R.Sakalauskienė. A.Gečas atkreipė dėmesį į pagal pamario krašto kulinarinį paveldą gaminamą sterko maltinuką: „Jis ruošiamas tik iš labai šviežio sterko, be jokių priedų – įeina tik grietinėlė ir prieskoniai. Maltinukas įdarytas sviestu su žalumynais“.    

Kvies valgyti naujoje lauko terasoje

Žuvinės rotušėje vadovas Vitalijus Dobromilskis pastebėjo, kad restorano svečiai nori ragauti ne tik žuvies patiekalų, bet ir šviežios žuvies paruoštos garuose, kepamos ant griliaus, kepamos druskoje, kuri ypač pasižymi sultingumu ir išlaiko visas savo skonines savybes arba kombinuotame režime. Tokią žuvį padavėjas kliento akivaizdoje filiuoja ir garniruoja į lėkštes. Mes esame demokratiškas restoranas ir kviečiame visus svečius valgyti sveiką ir tikrą maistą.
Vasarą restorano svečiai galės paragauti keptos žuvies ne tik paruoštos restorano virtuvėje, bet ir čia pat lauko terasoje kepamos svečio akivaizdoje po atviru dangumi. Daugiau informacijos apie restoranus rasite intrenete, adresu www.zuvine.lt.

Elena NIKONOVAITĖ  
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

1 nuotraukoje: Atlantinės menkės filė su greipfrutų-bulvių trintiniu ir kokosiniu moliuskų padažu;
2 nuotraukoje: Rūkyto juodojo paltuso tartaras;
3 nuotraukoje: Keptos anties kepenėlės su baravykų risottu ir medaus-slyvų padažu.



Su „Laisvalaikio“ kortele 12 proc. nuolaida sąskaitai

Restoranus „Žuvinė“ rasite:
Didžioji g.31, Vilniaus rotušė
J.Basanavičiaus g. 37A, Palanga