Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorno istorija, apvertusi „aukštyn kojom“ verslo idėją

2017-08-29
Опубликовать вашу статью

Istorija, pavertusi mažytį šeimos restoranėlį populiaria, klientų itin geidžiama vieta, vis tik netapo jo šlovės akimirka... arba nors „Michelin“ ir nebevertina restoranų pagal jų įrankius, serviruotę ar tualetus, žmonėms, atėjusiems į „Michelin“ restoraną, vis dar norisi kažko daugiau nei tik kokybiško maisto iš vietinių, sezoninių, šviežių žaliavų...

„Petersham Nurseries“, Londonas (viena „Michelin“ žvaigždė)

Šiltnamyje įsikūrusi, kiek kaimietiška dėl savo grindų, kurios yra tiesiog žemė, dėl aplink augančių moliūgų, šiek tiek gruboka dėl savo senų, gerokai padėvėtų stalų, bet dėl tų pačių dalykų itin jauki vieta žymi savo virtuve tarp gurmanų ir garsių žvaigždžių.

Pirminė Petersham Nurseries“ šeimininkų idėja tebuvo arbatos namai, o kavinėje buvo tik vienas stalas dešimčiai žmonių. Tačiau laikui bėgant atsirado sezoniškumo įkvėptas meniu, kuriam produktai auginami čia pat vazonuose ir daržovių eilėse, atskiriančiose lankytojų staliukus. Čia pat vietoje galima išsirinkti patikusį cukinijos žiedą ir būtent jis jums bus paruoštas. Ir štai virtuvės šefė Skye Gyngell, čia dirbusi nuo pat atidarymo 2004 metais, gauna „Michelin“ žvaigždę 2011 metais, o 2012 metais meta darbą restorane pareiškusi, jog gautasis „Michelin“ įvertinimas – tai prakeiksmas.

„Kai tik gavome žvaigždę, restoranas tapo sausakimšas kiekvieną dieną, o tai tikrai sudėtinga, kai dirbi mažame restoranėlyje. Netrukus pasipylė skundai, jog restoranas neatitinka „Michelin“ standartų. Žmonės, eidami į „Michelin“ restoraną, turėdavo tam tikrų lūkesčių, norėjo pamatyti „klasę“, bet mes net neturėjome staltiesių ant senų stalų, neturėjome vienodų taurių, o mūsų aptarnavimas niekada nebuvo labai formalus. Nors „Michelin“ ir nebevertina restoranų pagal jų įrankius, serviruotę ar tualetus, žmonėms, atėjusiems į „Michelin“ restoraną, norėjosi kažko daugiau nei tik kokybiško maisto iš vietinių, sezoninių, šviežių žaliavų. Jei turėsiu savo restoraną, tikiuosi niekada nebegausiu „Michelin“ žvaigždės“, – teigia restorano šefė.

„Restoranų verslas“ informacija