Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Įdomiausi pasaulyje neurogastronomijos restoranai

2017-08-18
Опубликовать вашу статью

Jeigu panagrinėtumėte geriausių pasaulio restoranų 50-uką, pamatytumėte, kad beveik visus juos jungia naujas požiūris į maisto skonio kūrimą, pasinaudojant neurogastronomijos žiniomis. Daugelis šių restoranų šefų įvardija tai kaip aktualiausią ateities tendenciją premium klasės restoranuose.

Sublimotion (Ibiza, Ispanija)

Tai vieta, kur trijų valandų vakarienė atsieis 1 500 eurų, vieta, kurią Michelin šefas Paco Roncero kūrė dvejus metus, siekdamas sujungti visus pojūčius, suformuojant galutinį skonį ir potyrį. Čia susilieja kulinarija, menas, virtuali realybė. Visa erdvė, kurioje vyksta vakarienė, apstatyta ekranais, juose kiekvienam patiekalui skirti vis kiti vizualiniai efektai, 20-ties patiekalų vakarienės metu nuolat stimuliuojami visi pojūčiai, vis skirtingais dirgikliais, per tris valandas skoniais ir pojūčiais pakylama iš vandenyno dugno iki kosmoso. 

Ultraviolet (Šanchajus, Kinija)

Restoranas kiekvieną vakarą rengia išskirtinių potyrių vakarienes, kurių metu atmosfera kardinaliai keičiama sulig kiekvienu patiekalu: iš grindų į viršų nukreiptas apšvietimas, 360 laipsnių, besikeičiančios vaizdo projekcijos, besikeičiančios temperatūros, skirtingi kvapai, skleidžiami vakaro metu, padavėjai, derinantys aprangą prie patiekalų. Omarai čia ragaujami bangų apsuptyje, pučia lengvas brizas ir sklinda jūros aromatas. Restorano vadovas ir šefas tokias vakarienes vadina „psychotasting“.

El Celler de Can Roca (Girona, Ispanija)

Restoranas, 2013-aisiais išrinktas geriausiu pasaulyje, sukūrė „sapną“ – „El Somni“. Tai 12-os patiekalų vakarienė-opera, sujungianti kulinariją, istoriją, prisiminimus, gamtą ir poeziją. Restorano svečiai vakarienės metu pasineria į skirtingų menų instaliaciją, kurioje persipina vizualinės projekcijos ant stalų ir didžiulių stiklo plokščių, specialiai parinkta muzika, asociatyvus patiekalų serviravimas.

Schloss Schauenstein (Furstenau, Šveicarija)

3 Michelin žvaigždučių restorano šefas Andreas Caminada, bendradarbiaudamas su Olandų iliuminacijos meistru Peter Diem, šešis degustacinės vakarienės patiekalus patiekia ant specialių šviečiančių lėkščių, kuriose vaizduojami įvairūs vizualiniai efektai, ir filmukas, kaip gimsta patiekalas. Taip sukuriama visiškai nauja valgymo patirtis, o maisto skoniams, šefo teigimu, suteikiama efektingumo.

Auricle Wine & Sound Bar (Christchurch, Naujoji Zelandija)

Ko gero, pirmasis baras pasaulyje, kuriame vynas derinamas su muzika.
P.S.Beje, šiais metais kažkas panašaus į vyno ir muzikos derinimą buvo parodoje Vyno dienos.