Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Europos parke“ nauji svečiai, nauji eksponatai ir nauji vynai iš Italijos (Vilnius)

2004-07-02
Опубликовать вашу статью

„Europos parko“ restorane įvyko nedažnas, tačiau mielas renginys – naujos parodos pristatymas-atidarymas ir dviejų Italijos vyndarių vynų pristatymas ir degustacija. Meniu.lt portalui įdomiausia dalis tapo naujų vyndarių požiūris į Lietuvos rinką (o būtent į restoranus, kaip potencialius jų vynų pirkėjus) ir jų vynų kokybės akcentavimas. „Rapalino“ ir „La Trava“ vyndariai iš Pjemonto regiono, rėmėjai italų menininko, parengusio parodą po atviru dangumi, pasiūlė vakaro svečiams gana malonių ir įdomių vynų.

 

Ponas Maria Grazia Rivetti, „La Trava“ vyndarys, labiausiai atkreipė dėmesį į vieną iš, jo manymu, įdomesnių vynų - „Moscato d‘Asti, D.O.C.G“. Anot jo, tai pirminės fermentacijos putojantis vynas, kuris, kaip nekeista, išpilstytas tradiciniuose balto vyno buteliuose (kuriuose dažniausiai išpilstomas „Chardonnay“ vynas – red.past.), ir kurio unikali technologija pasižymi tuo, kad iš saldžiųjų vynuogių fermentuojamos vynuogių sultys sustabdomos įpusėjus procesui ir išpilstomos į vyno butelius! Toks vynas yra natūraliai saldoko skonio, labai aromatingas ir, aišku maloniai putojantis, – labai netikėtas pojūtis (skonis - artimas vaisių sidrui ir saldžiam šampanui)! Vyndariai jį rekomendavo pateikti su vaisiais arba desertais ir garantavo, kad tai bus tikrai puikus pasirinkimas ne itin išrankiems vyno gurmanams, tačiau mėgstantiems skanius ir saldesnius vynus.

Be šio vyno jie pristatė nemažą raudonųjų ir baltųjų vynų asortimentą, apie kurį atsiliepė tik pačiais geriausiais įvertinimais (beje vynų žinovai - Gintautas Jašinskas ir Laimonas Gryva, kurie buvo pakviesti, kaip vakaro svečiai, taip pat gerais įvertinimais pažymėjo vyno kokybę).

 

Apie galimybę pasiūlyti savo vynus restoranams vyndariai atsiliepė labai palankiai ir pasiūlė restoranams susikooperuoti, kad būtų galimybė nebrangiai atsigabenti jų vynų. Vyndariai pažadėjo leidiniui "Restoranų verslas" ir "Virėjo kepurė" atsiųsti paruoštą pasiūlymą Lietuvos restoranams.

 

Susidomėjusiems siūlome kreiptis į „Europos parko“ restoraną arba ieškoti informacijos tiesiogiai: http://www.latrava.it

(vyno kaina už butelį nėra didelė – vidutiniškai 4 eurai!)

 

Meniu.lt informacija

Artūras Nečejauskas