Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Artėjant savaitgaliui grilio meistrų receptai

2014-06-26
Опубликовать вашу статью

Vištienos šlaunelių mėsa, marinuota jogurte

Reikės:

  • Vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
  • Česnako
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Kalendros sėklų
  • Natūralaus jogurto

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite česnaku, druska, alyvuogių aliejumi, apibarstykite kalendros sėklomis ir viską gerai sumaišykite su natūraliu jogurtu. Marinuoti 2val. Galite kepti ant grotelių arba verti ant iešmų kaip šašlyką.

Rytietiškas daržovių suktinukas su kalmarais

Reikės:

  • Kalmaro, 1 kg
  • Morkų, 200 g
  • Sezamo, 5 g
  • Sojos daigų, 200 g
  • Porų, 200 g
  • Čili pipiro
  • Terijakio padažo, 50 g
  • „Spring rolls“ tešlos
  • Kiaušinio
  • Aliejaus
  • citrinos.

Kalmarus sudėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite 5-10 min., kol kalmarai suminkštės. Morkas, porus supjaustykite plonais šiaudeliais ir kepkite ant aliejaus, kol apskrus. Virtus kalmarus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su keptomis daržovėmis, čili pipiru, terijakio padažu ir sojos daigais. Gauta įdarą sudėkite į tešlos lakšto vidurį. Kraštus ištepkite plaktu kiaušiniu ir susukite tarsi cigarą. Kraštus sulenkite į vidų. Suktinuką aptepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių.

Pievagrybių vėrinukai


Reikės:

  • Pievagrybių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Balzamiko acto
  • Smulkintų juodųjų pipirų
  • Smulkintų krapų
  • Druskos

Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite ir marinuokite su alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, smulkintais krapais, juodais smulkintais pipirais ir druska. Marinuotus pievagrybius verkite ant medinių iešmukų ir kepkite ant grotelių.

Baklažanas su mocarelos sūriu


Reikės:  

  • Baklažano, 1 vnt.
  • Pomidorų, 3 vnt.
  • Mocarelos sūrio, 100 g
  • Smulkinto česnako
  • Maltų juodųjų pipirų

Baklažaną, pomidorą ir sūrį supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Daržoves apibarstykite druska, smulkintais česnakais ir pipirais. Kepkite ant grotelių vartydami. Ant iškepto baklažano dėkite keptą pomidorą, ant jo – sūrį. Šį bokštelį apšlakstykite apšlakstome alyvuogių aliejumi. Jei norite, kad sūris išsilydytų, trumpai pakepkite uždaroje kepsninėje.

Gaivus jogurto padažas

Reikės:

  • Agurkų
  • Druskos
  • Jogurto
  • Citrinos
  • Žalumynų (krapų, petražolių ir baziliko)
  • Maltų juodųjų pipirų

Agurkus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su druska. Po 30 min. nupilkite susikaupusį skystį. Nusausintus agurkus sudėkite į gilų dubenį, supilkite jogurtą, išspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų, sudėkite smulkintus žalumynus. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 2 val.