Varžybos vyks lapkričio 14 d. (pirmadienį) 18 valandą Neringos restorane, esančiame adresu Gedimino pr. 23, Vilnius.
Varžybų programa:
17.30 dalyvių eilės tvarkos burtų traukimas.
18.00 komandų ir varžybų teisėjų prisistatymas. Pagrindinio varžybų rėmėjo sūrio „Džiugas“ sveikinimas.
18.20-20.00 – varžybos
20.30 – apdovanojimų ceremonija.
6. Bus vertinama:
- pristatymo profesionalumas ir meniškumas (20%);
- deserto estetika, vyno parinkimo pagrindimas (20%);
- vyno ir deserto išvaizdos, skonio ir kvapo derėjimas (60%);
7. Varžyboms turi būti pateiktos 8 porcijos (desertas+vynas)
8. Dalyviai galės pasinaudoti Neringos restorano virtuvės įranga, pabaigdami gaminti patiekalus. Pasiruošimo pradžia – 16.00.
9. Dalyvio mokestis: 20 lt. Someljė asociacijos nariams ir nariams korespondentams mokestis netaikomas.