Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Saldžios bulvytės su avo – mayo

2018-06-08
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (1 porcija)
1 vnt. saldžios bulvės;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. aitriųjų paprikų (galit dėt ir daugiau, jei mėgstat aštriai);
½ a.š. kumino;
½ a.š.žiupsnelio druskos;
1 v.š. krakmolo.

Padažui:
1 vnt. avokado;
2 vnt. česnako skiltelių;
1 v.š. kalendros;
1 vnt. citrinos (pusę citrinos sunaudoti sultims)
½ a.š.žiupsnelio druskos.

GAMINIMAS (20 MIN )

  1. Bulves supjaustome plonais ir kuo lygesniais šiaudeliais.
  2. Į dubenėlį supilam alyvuogių aliejų. Kitame dubenėlyje gerai išmaišom prieskonius su krakmolu.
  3. Bulvių šiaudelius gerai nusausinam, dedam į dubenį su aliejumi ir gerai išvoliojame, kad visi šiaudeliai pasidengtų aliejumi.
  4. Dabar aliejumi padengtas bulves verčiame į dubenėlį su prieskoniais ir laaabai gerai išmaišome, kad visi šiaudeliai pasidengtų tolygiai.
  5. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir gražiai, vieną šalia kito dedame šiaudelius. Skardą šauname į įkaitintą orkaitę (200  °C) ir kepame apie  15 min.
  6. Kol bulvytės kepa, pasidarom padažą. Visą sudedame į maisto trintuvą ir triname iki kreminės tekstūros.

Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com