Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorano apžvalga: Pitarija „Fire place“

2017-12-04
Опубликовать вашу статью

Vilniaus centre yra daug vietų pavalgyti, todėl jei atrandi kažką gero, taip nenustembi. O štai kita upės pusė ir tas jausmas, kad artėji prie Kalvarijų turgaus rajono, rodos, gero nežada. Bet iš tikrųjų žada, ir net jei vieta nesipuikuoja gražiu fasadu ar tviskančia patrauklia iškaba. Štai tokia yra pitarija „Fire place“ – vieta, kurią pats tarsi netyčia turi atrasti.

Vos įžengus pasitinka daugybė detalių, kurios, įprastai chaotiškos ir buitiškos, čia dera tarpusavyje. Nedidelė salė ir didelis masyvus baras, staleliai, kuriems suskaičiuoti pakaktų rankų pirštų, ir nuolat šilumą spinduliuojanti krosnis. Seni langai ir be paliovos už jų zujantys troleibusai, paprastas interjeras ir vis nutylanti bei vėl nepastebimai atsirandanti foninė muzika. Daugelis šią vietą vadina hipsteriška ir kiekvienas hipsteris čia tikrai rastų ką nors sau, bet rastumėte neabejotinai ir jūs.

Meniu puikuojasi ant baro, kur ir priimami užsakymai, bet jame nėra nieko, ko galbūt iš pirmo žvilgsnio čia tikėtumėtės. Pitas reklamuoja ir šios vietos pavadinimas, ir kreida rašytas užrašas lauke, todėl mano dėmesį patraukė būtent jos. Taip pat nelieka abejonių ir pamačius Japchae pavadinimą meniu, lieka tik abejonė, kaip jį geriau ištarti – čia su šypsena padeda iš už baro visas konsultacijas teikiantis padavėjas (kuris galbūt yra ir virėjas).

Užsisakius ilgai laukti netenka – Japchae (6 Eur) atkeliauja po keleto minučių. Iš tikrųjų tai yra saldžiųjų bulvių makaronų salotos su šitakio grybais. Dar salotose yra morkų ir paprikų, o viską papuošia sezamo sėklos. Šios salotos man labai patinka, o jų gana švelnų skonį pagyvina marinuoti rūgščiai aštrūs agurkai, patiekti atskiroje lėkštelėje. Dar patiko, kad visas maistas nebuvo labai šaltas, nes kartais kiniečių restoranuose salotos būna nemaloniai šaltos, kaip ką tik ištrauktos iš šaldytuvo (arba iš tikrųjų yra tokios).

Iš tikrųjų vietnamietišką pitą (4 Eur) man jau teko ragauti būtent čia, maždaug prieš pusmetį, taigi nesuvaldžiau noro patikrinti, ar nepasikeitė. Ir tikrai nepasikeitė – krosnyje pašilusi pita, trys mėsos kukuliai viduje, daugybė marinuotų morkų su agurkais ir malonus aštrumas. Iš tikrųjų ką labiausiai atsimenu ir kas taip pat buvo šiame maiste dabar – tai gelsvė, ryškus mažų žalių jos lapelių skonis tikrai įsimenamas.

Kita pita buvo vegetariška, su humusu ir grill daržovėmis (4,50 Eur), švelnesnio skonio. Bandelė taip pat šilta, o įdaras jos viduje – ne. Valgant pirmąjį kąsnį tas kažkiek keista, bet vėliau pripranti. Man patiko humuso konsistencija, bet grilintų daržovių pagrindą sudarė baklažanas ir cukinija, tad bendrame kontekste norėjosi kažko truputį ryškesnio.

Iš tikrųjų nesu vegetarė ir tą skonio trūkumą pastebiu vegetariškuose patiekaluose dažnai – kažko trūksta ir nebūtinai mėsos. Štai pirmiau valgytas Japchae taip pat buvo vegetariškas, bet ten man netrūko nieko. Man taip patiko, kad net ir tikrai stipriai pavalgius dar svarsčiau pasiimti tų salotų porciją į namus. Deja, pasiteiravus ar tos saldžiosios bulvės yra batatai ir ar tikrai tie makaronai yra iš jų, padavėja numykė, kad verda ne ji ir nieko nežino – tai truputį sugadino tą skanumą. Atsiskaityti čia taip pat reikia prie baro, todėl sąskaitos prie stalelio nelaukite, nes gali tekti laukti ilgai.

Skaičiai: Japchae (6 Eur) + Humuso pita su grill daržovėmis (4,50 Eur) + Vietnamietiška pita (4 Eur) + Šviežiai spaustos sultys (2,60 Eur). 17,10 Eur skanaus ir sveiko greito maisto.

Patiko: kad galima greitai skaniai ir, manau, visai sveikai pavalgyti. Yra iš ko rinktis, įdomus meniu, kuriame yra vegetariškų pasirinkimų. Tiesa, pietų metu čia būna žmonių eilė, bet vis tiek maistą gausite greitai.

Nepatiko: apie patiekalų ruošimą ir sudėtį turi žinoti ir padavėjas, nesvarbu, kad neverda ir nekepa pats. Ir, žinoma, visada galima paklausti, o ne atmestinai išsisukti nuo atsakymo.

Jei eiti, tai: greitai užkąsti, su draugais vegetarais. Viskas ką valgiau, žinoma, tiek suvalgyti nėra būtina, bet aš norėjau patikrinti Vietnamietiškos pitos pokyčius, buvo sotu ir kartu lengva. Taigi „Fire place“ yra puiki stotelė pasistiprinti prieš vakarą klube, bet neapsunkti ir nepersivalgyti.

Adresas: Šeimyniškių g. 17, Vilnius

Interjeras: 3/5
Aptarnavimas: 3/5
Maistas: 5/5
Vidutinis įvertinimas: 3,67/5

Aušra Daugvilaitė @Meniu.lt