Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorano apžvalga: „Trinity"

2021-07-25
Опубликовать вашу статью

Restoranų, kavinių, barų, bistro, pubų Vilniuje yra bene tuzinas, tačiau nuo tokios galybės smegenys susisuka ir vakare vėl iškyla klausimas: „Kur einame vakarienės?“. Dauguma turime pamėgtas vietas, kuriose svečiuojamės tikrai dažnai. O kai norisi paragauti, išbandyti kažką naujo dažnai pasimetame restoranų gausoje. Todėl šį kartą pristatome jaukią „Trinity“ terasą.

Trinity“ yra neįprasta vieta, įsikūrusi buvusio moterų vienuolyno patalpose. O ir pačiame restorane varijuoja 3 skirtingos erdvės:

1. Restoranas, kuriame ragausite Viduržemio jūros patiekalus.

2. Aperityvo baras, čia mėgausitės autentiškai bei laiko patikrintais kokteiliais.

3. Digestivo baras – tai vieta ramiems, ilgiems pokalbiams.

Kadangi už lango vasara, mes apsilankėme restorano terasoje, kuri yra unikalioje vietoje — šalia Šv. Kotrynos bažnyčios, su vaizdu į išpuoselėtą S. Moniuškos skverą. Nemaža dalis Vilniaus restoranų terasų yra pasislėpusios kiemeliuose arba staliukai glaustai išdėlioti ant šaligatvių, o „Trinity“ turi erdvę terasą, iš vienos pusės apgaubtą vienuolynu bei bažnyčia, iš kitos — skveru. Kodėl tai yra privalumas paklausite? Didelė matomumo erdvė, šalia staliukų neinantys praeiviai ir puikus vaizdas yra labai didelis pliusas ramiai, kiek romantiškai vakarienei.

Mes nusprendėme aplankyti „Trinity“ trečiadienio vakarą, dėl visa pikta planuojame rezervuoti staliuką, tačiau paskambinus išsiaiškinome, kad lauko terasoje restoranas nerezervuoja staliukų. Ką gi, tikimės, kad gausybės žmonių savaitės viduryje nebus. Deja, klydome, terasa buvo beveik pilna svečių.

Luktelėjome trumpai prie terasos ir malonus padavėjas mums atrado puikią vietelę, kad ir mums, ir mūsų augintiniui būtų gerai. Įsitaisėme, nuskanavę ant stalo atneštą QR kodą, atsidarėme meniu ir pradėjome rinktis. „Trinity“ meniu nėra platus, tačiau išsirinkti nebuvo lengva. Šviežios austrės, tartaras, karpačio, aštuonkojis, naminiai ravioliai – visi puikiausi Viduržemio jūros virtuvės patiekalai.

Kol rinkomės patiekalus iškart užsisakėme ir gėrimus, mano džiugesiui jie siūlo keletą nealkoholinių kokteilių, tiek saldesnių, tiek rūgštesnių. Tad tądien ant stalo keliavo alus ir puikus nealkoholinis „Mohito“ kokteilis! Verta paminėti, jog pats pirmas gavo gėrimą — šuo. Todėl drąsiai keliaukite į „Trinity“ su savo augintiniu, jis čia bus maloniai priimtas.

Gurkšnojant kokteilį bei mėgaujantis senamiesčio vaizdu, nusprendėme vakarienę pradėti ragaujant ožkos sūrio spurgytes ir jautienos tartarą. O kaip pagrindinius patiekalus užsisakėme aštuonkojo karpačio bei padavėjo išgirtus naminius raviolius.

Taip pat turiu paminėti, jog „Trinity“ blogi orai yra nebaisūs, čia yra tiek dideli skėčiai dengiantys nuo netikėto vasariško lietaus bei daugybė šildytuvų, kurie neleis sušalti vakarėjant.

Ant stalo atkeliavus spurgytėms ir tartarui, pradėjome degustaciją. Jautienos tartaras — smulkiai kapotas, švelnaus skonio patiekiamas su labai smulkiai supjaustytomis gruzdintomis bulvyėmis. Švelnus tartaras ir sūrios bulvytės derėjo tarpusavyje puikiai. O man, kaip didelei tartaro fanei, šis tartaras yra vienas geriausių, ką esu ragavusi. Paragavus tartaro, prieiname prie ryškaus ožkos sūrio skonio spurgyčių, kurių skonį sustiprino lengvai saldus padažas.

Metas antram raundui. Paragavus aštuonkojo karpačio galvojau, kur buvau anksčiau, kad tokio šedevro dar buvau neragavusi. Aštuonkojo karpačio suderintas su laimo ikrais suteikė lengvos rūgštelės, o įvairūs žalumynai patiekalui davė gaivos. Šis derinys puikiausias pasirinkimas karštomis vasaros dienomis, kai norisi gaivaus, lengvo ir kartu ryškaus skonio užkandžio. O aš tikrai eisiu ne kartą į „Trinity“, dėl šio patiekalo.

Naminiai ravioli skendo ryškiose spalvose. Nors mums įprasta ragauti sūrius raviolius, „Trinity“ sujungė ožkos sūrių įdarytus ravioli su pistacijomis, apelsinais ir burokėliais. Net jei iš pradžių tai skamba, kaip keistas derinys. Paragavus, ši nuostata dingsta. Visi ingredientai puikiai sudera tarpusavyje, ožkos sūris atsiskleidžia nauju skoniu ragaujant jį su apelsinu, o burokėliai, na, visi žinome, kaip puikiai dera ožkos sūris su burokėliais.

Sąskaita: 4 patiekalai, alus ir nealkoholinis Mohito: 49€

Aptarnavimas: 5/5 personalas puikiai pristato patiekalus, žino apie juos. Kadangi iš meniu tądien jie neturėjo 2 patiekalų, kuriuos išsirinkome, kad neliūdėtume padavėjas atnešė 1 nemokamą gėrimą. Kas leido mums pasijusti labai maloniai ir pamiršti apie šiandien neparagautas keptas austres.

Interjeras 5/5 Bendrai „Trinity“ interjeras yra be galo gražus, išlaikytas autentiškas vienuolyno paveldas. Terasa jauki, apsupta augalų ir žinoma, viską nusveria puikus vaizdas.

Meniu 5/5 Nors porcijos nėra didelės, jų pateikimas, lėkštės ir skonių įvairovė labai maloniai nustebino.