Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorano apžvalga: ,,MASON Gastropub”

2017-10-09
Опубликовать вашу статью

Vis daugiau keliaudami ir atrasdami kitų šalių virtuves bei skonius, mes, lietuviai, suvokėme, kokį džiugesį teikia skanus, puikiai paruoštas maistas. Juo norime mėgautis nevaržomi įprastiems restoranams būdinga įpareigojančia aplinka, reikalaujančia tam tikros aprangos bei elgesio. Toliau žengiant žingsnius tikrojo restoranų kultūros pažinimo link, Lietuvoje, kaip Londone prieš penketą metų, vis labiau populiarėja vadinamieji gastropub’ai – restoranai, kuriuose galima neįpareigojančiai, smagiai pasisėdėti su draugais ir tuo pačiu mėgautis puikiai paruoštais patiekalais.

Visame pasaulyje sparčiai populiarėjant šiam kulinariniam reiškiniui, mūsų šalyje atsiranda vis daugiau tokių vietų, pavyzdžiui, mano lankytas ir dar tik pirmąjį atidarymo mėnesį minintis ,,MASON Gastropub”. Nors pavadinimas pasako, kad tai yra gastropub’as, tačiau kitaip restoranas save pristato kaip socialinį klubą/ alaus sodą. O sodas čia išties yra.

,,MASON Gastropub” – tai restoranas, esantis Vilniaus širdyje – visai prie pat Rotušės aikštės. Įėjus pro duris pirmiausiai patenki į nedidelį jaukų kiemelį-sodą, kuriame šurmuliuoja atsipalaidavę, gyvenimu besimėgaujantys žmonės. Aplinka čia kaip namuose – vijokliu apaugęs stogas ir smiginio lenta, vakaro paįvairinimui. Iš kiemelio patenkama į baro erdvę, o iš jos laiptais į viršų į kiek ramesnę bei erdvesnę restorano salę. Šiame aukšte yra ir kiek privatesnė salė, kurią nuo pagrindinės galima atskirti užuolaida.

Vienas pirmųjų dalykų, kuris patraukia dėmesį pakilus laiptais – sienos. Ne, jos nėra nusėtos paveikslais ar kitomis interjero detalėmis. Jos paliktos visiškai autentiškos – galima įmatyti įvairius spalvingus ornamentus, pridedančius šiai vietai originalumo; jaukumo tamsiai salei suteikia židinys bei plačialapiai augalai.

Eidama palei staliukus bei rinkdamasi kur atsisėsti netyčia koja kažką užkliudau. Pasirodo, kad paspiriu gyvūnams skirtą indelį su vandeniu. Smagu, kad tai yra viena tų vietų, kur galima atsivesti ir savo mažąjį draugą.

Suradus man patinkančią vietą atsisėsti, prie mano staliuko smagiai nusiteikusi prieina padavėja. Nors meniu vos spėjau peržvelgti, tačiau ji maloniai pasisiūlo patarti. Atsižvelgusi į jos patarimus užkandžiui pasirenku aštuonkojį su keptomis bulvytėmis ir Čimičiuri padažu, sumuštinį su plėšyta antiena bei karštą šokoladinį pyragą su karamele ir vaniliniais ledais – čia padavėja taip pat rekomenduoja taurę ispaniško Cava vyno.

Nors žmonių nemažai, tačiau maisto ilgai laukti netenka. Per šį laiką spėjo įgristi erzinanti roko stiliaus muzika, kuri visai netinkama restoranui – bent jau antrajame aukšte esančiai ramesnei restorano salei. Laukdama maisto dar kartą peržvelgiu meniu – pasirinkimas nedidelis. Pavyzdžiui norintys sriubos čia gali rinktis tik krevečių sriubą, tačiau bekalbant su charizmatiška padavėja, kuri, beje, yra pati restorano savininkė, paaiškėja, kad netrukus meniu bus papildytas gastropub’ams būdingais sezoniniais patiekalais. Meniu taip pat atsiras daugiau garnyrų, desertų bei gėrimų.

Užkandžio: aštuonkojo ir keptų bulvių skonis buvo puikus, nors nepatiko riebalų kiekis esantis lėkštėje – jo buvo per daug. Geras dalykas yra tai, kad kartu su užsisakytu mastu patiekiamas nemokamas stalo vanduo pagardintas šviežiomis mėtomis arba vaisiais.

Plėšytos antienos sumuštinio dydis stebina – nesu valgiusi tokio dydžio sumuštinio! Jį drąsiai būtų galima sulyginti su burgeriu, tačiau restoranas siūlo sveikesnę, lengvesnę jo versiją. Palyginti didelė sumuštinio kaina (8 €) leidžia spėti, kad jis turėtų būti kažkuo ypatingas. Sumuštinyje gausu salotų, antienos skonis puikiai dera su jame esančiu padažu. O ir dydis jo nemenkas – du keliais aukštais suprojektuoti trikampėliai, kurių žmogui pavalgyti netgi per daug, nebent norit stipriai pasisotinti.

Pyragas vertas liaupsių: šokoladinis pyragas purus ir intensyvaus skonio. Ledai bei pyragą užklojusios migdolų drožlės tiesiog tirpsta burnoje.

Interjeras: Patogiausią vietą prisėsti atras kiekvienas – galima prisėsti prie baro, jaukiame kiemelyje, antrajame aukšte esančioje ramesnėje salėje arba atskiroje restorano patalpoje. Restoranas jaukus, neįpareigojanti vieta, tačiau muzika jai netinkama. Restoranas dar naujai atsidaręs, tikiu, kad atras savo muzikos stilių. Vertinu 2/5.

Aptarnavimas: Malonus, gan familiarus. Drąsiai galima klausti rekomendacijų, kaip tokio tipo restoranui – 5/5.

Maistas: Meniu pasirinkimas nedidelis, tačiau žadama greitai jį papildyti gardžiais patiekalais bei gėrimais. Užkandyje buvo per daug riebalų, tačiau aštuonkojo skonis beveik atperka jų perteklių. Sumuštinis sotus, porcija didelė, deserto skonis puikus, 3/5.

Kaina: Aštuonkojis su keptomis bulvėmis ir Čimičiuri padažu 6,5 € + sumuštinis su plėšyta antiena, bulvytėmis ir česnakiniu majonezu 8 € + karštas šokoladinis pyragas su karamele ir vaniliniais ledais 5 € + ispaniško vyno Cava taurė 3,5 € + 1 l. nemokamo stalo vandens = 23 €. Kainos nemažos, tačiau užsukti pasimėgauti maistu verta, 4/5.

Bendras įvertinimas: 3,5 /5.

Agnė  Lukoševičiūtė @Meniu.lt