Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorano apžvalga: Agave

2018-01-15
Опубликовать вашу статью

Meksikietiškas restoranas Kaune, sulaukiantis vis daugiau dėmesio – tiek viešoje erdvėje, tiek tete-a-tete (akis į akį), tarsi geros tekilos butelis namų bare – laukė savo ypatingos progos. Tačiau vieną dieną nusprendėme, kad šventė gali būti kada panorėsime ir užsirezervavome stalą restorane „Agave“ .

Deja, nėra tekę pabuvoti pačioje Meksikoje, bet keletą šios šalies žmonių vadiname savo draugais ir jų gamintus patiekalus esame ragavę. Tai atskira istorija, bet make a long story short (ilga istorija - trumpai) - 2008 m. Marselis, Prancūzija, mainų programoje susėdę studentai ragauja meksikietiškas gėrybes, kurias į lėktuvą kaip siuntinį įdėjo vienų iš mūsų draugų tėvai. Skonis net ir po 9-erių metų nepamirštamas.

 „Agave“ mus pasitinka pačioje Kauno širdyje – rotušės aikštėje. Senosios „Gildijos“ patalpose įsikūręs restoranas, kviečia leistis į rūsį (aukštaūgiams tai turėtų panašėti į hobito urvą). Niūroką įėjimo įspūdį kardinaliai keičia pasitinkanti ryškiaspalvė meksikietiška aplinka. Nuo spalvų žaismo pažadina šefo Rodrigo kreipimasis – ar mes lankomės pirmą kartą, ar esame susipažinę su meniu. Jaučiam ypatingą dėmesį vos įžengę į restoraną, mus pagauna smalsumas – ar toks paslaugus ir malonus aptarnavimas lydi ir kitus svečius. Nereikia, laukti nei vakaro pabaigos -  atsakymas teigiamas – klientai jaučiasi ypatingai ir jaukiai – jiems atriekiamas tikras meksikietiško dėmesio pyragas.

Meniu pristato pats Rodrigo, patardamas būtinai išbandyti jūros gėrybes. Rekomendacijomis mes linkę kliautis, įdomumo dėlei pervertę visą meniu nudžiungame dar kartą – jis aiškus, paprastas ir turintis alergiją sukeliančių produktų sąrašą (tuo pasididžiuoti gali toli gražu ne visi net ir aukštą įvertinimą turintys restoranai).

Pirmosios atkeliauja „Margaritos“ – šių kokteilių rūšių šiame restorane yra daugiau nei batelių pas fashionistą – 17 – nuo saldžių iki aštrių.  Mes ragaujame mango (6,00 eur)  bei aviečių (4,80 eur).  Atsiminimai nukelia į tuos pačius 2008 –uosius, Marselį, kai drauge su savo draugais meksikiečiais šventėme 200-asias jų šalies nepriklausomybės atkūrimo metines. Tą kartą kėlė nuostabą ne tik Margaritos, o ir užkrečiamas džiugesys. Jie iš tikrųjų šventė kartu su valstybe. Todėl nejučiomis keldami taures ištarėme: „Viva la Mexico“.

Užkandis atkeliauja per 9 minutes. Quesadilla agave – apkepta tortilija su lydytu sūriu, pjaustytais pomidorais, smulkinta vištiena ir marinuotais kaktusais (7,40 eur). Akį džiugina ne tik turinys, bet ir pateikimas. Labiausiai tinkantis žodis  - skanus. Gomurys krykštauja dar labiau –  neįkyrus aštrumas, lengvas rūgštumas dera tarpusavyje ir supažindina su meksikietiškos virtuvės skoniu.

Šefo rekomenduotos midijos (13,50 eur) palieka be amo. Šį patiekalą galėčiau valgyti kasdieną ir tikrai nepabostų. Esu midijų mėgėja (eksperte vadintis dar tikrai negaliu) ir drąsiai tariu, kad nesu Lietuvoje ragavus skaniau. Džiaugiuosi, kad pasirinkau vidutiniškai aštrų variantą (nors labai mėgstu, kai dega burnoje, bet bijau, kad būtų prireikę gesintuvo). Midijos marinuotos su česnaku, druska, pipirais, kalendrų sėklomis. Patiekalas išvirtas garuose su naminiu restorano chipotle padažu ir traškia tortilija. Padažas reikalauja atskiro paaiškinimo  –  tai neriebaus jogurto, aštrių chipotle pipirų, kalendros lapų, laimo žievės bei sulčių mixas. Skanaujant šį patiekalą madingas posakis -  daugiau yra geriau – įgauna prasmę.

Dar viena Rodrigo rekomendacija – labai alkaniems – Alambre (20,00 eur). Šiaudeliais pjaustyta jautiena, vištiena, krevetės, apkepta su mėlynaisiais svogūnais, raudonomis, geltonomis bei žaliomis paprikomis. Patiekiama su tortilijomis, raudonųjų pupelių piurė, sūriu, meksikietiškais ryžiais ir guacamole avokadų bei pico de gallo pomidorų padažais. Pastarasis – tradiciškai meksikietiškas ir itin gardus - marinuotų  aštrių pomidorų kubelių bei kapotų kalendros lapelių fiesta. Jautienos ir jūros gėrybes tai klasikinis skonių derinys, žinomas ne tik meksikiečių virtuvėje, bet kiekvieną kartą yra vertinamas aukščiausiu balu. Verta paminėti jog patiekalo aštrumą gali pasirinkti pats. Paprašius neaštraus – gesintuvo vėl gi neprireikė.

Desertą išsirinkome vakaro pradžioje. Bolita de caramelo (3,80 eur). Tai visų lietuvių, pasak restorano šefo pamėgtas skanėstas „Rududu“. Karamelinis rutuliukas, skanintas pistacijų bei biskvito trupiniais, grietinėle ir laimo sultimis. Desertas sūrus, bet tuo pačiu primena seną gerą skonį – vaflius perteptus su „Rududu“.

Iš restorano išėjome tikrai laimingi dėl dviejų priežasčių – išgirtas jis buvo pelnytai, vakaras buvo sotus ir ypatingas ir svarbiausia, kitais metais atvykstant draugams iš Meksikos turėsime puikią vietą įprasminti jau dešimtmetį trunkančią draugystę. O žinią apie „Agave“ stengsimės skleisti kuo toliau ir kuo plačiau. Viva le Mexico !

Sąskaita :

Avietinė nealkoholinė Margarita (4,80 eur) + Mango alkoholinė Margarita (6,00 eur) + Quesadilla Agave (6,20 eur) + kaktusai (1,20 eur) + Almejas Ala Chipotle (midijos) (13,50 eur) + Alambre ( 20,00 eur) + Bolita de Caramelo (3,80 eur) = 55,50 eur

Iki šio vakaro tai - skaniausiai ir vertingiausiai išleisti pinigai Kauno restorane.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 4/5. Vis dar primena senąją „Gildiją“.

Aptarnavimas : 5/5. Puikiai.

Maistas :   5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 4,7/5

Dreams and Beans