Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorane „Esse“ jau dvelkia artėjančia vasara

2012-04-30
Опубликовать вашу статью

Klientų poreikiai - svarbiausia

Pačiame Vilniaus centre - Gedimino prospekte - įsikūręs restoranas džiaugiasi, kad po trejų metų veiklos gali pasigirti nuolatiniais klientais ir pelnytu pripažinimu. Jo direktorė Veronika Nevoina pasakojo, kad į valgiaraštį įtraukdami naujienas kaskart atsižvelgia į klientų pageidavimus.

„Patiekalus renkame pagal mūsų svečių poreikį, bandome išsiaiškinti, ko jie nori. Lietuviai mėgsta pavalgyti, pageidauja, kad patiekale būtų ir garnyro, ir daržovių, tad, galvodami apie naujienas, būtinai į tai atsižvelgiame“, - sakė restorano vadovė.

Visi patiekalai yra gaminami iš šviežių produktų. Daugelis jų perkami tiesiai iš Lietuvos ūkininkų. „Skiriame labai daug dėmesio tam, kad visi produktai - tiek daržovės, tiek mėsa - būtų švieži ir ekologiški. Dėl to nuolat bendraujame su Lietuvos ūkininkais. Patikėkite, yra didžiulis skirtumas tarp šviežių, ką tik nuskintų salotų ir atvežtų iš nežinia kur. Puiku, kad Lietuvoje yra tuo užsiimančių žmonių“, - pasakojo V. Nevoina.

Direktorė džiaugėsi, kad „Esse“ restoranas gali pasiūlyti ne tik skanų maistą, bet ir smagų laiko praleidimo būdą. „Savaitgaliais mūsų restorane skamba gyvai atliekama muzika, tad galima ir pasilinksminti, ir skaniai pavalgyti, ir gražiai praleisti laiką. Tiesa, staliukus reikėtų rezervuoti iš anksto, nes laisvų vietų nebūna“, - pataria restorano vadovė. Nuo šios savaitės pradėjo veikti ir lauko terasa, tad visus, išsiilgusius saulės ir šilumos, restoranas kviečia ramią popietę ar šiltą vakarą praleisti pagrindinėje Vilniaus gatvėje - Gedimino prospekte.

Kad klientai vertina šį restoraną, parodė ir prieš keletą mėnesių vykusio „Meniu.lt“ konkurso rezultatai. Restoranų lankytojai būtent „Esse“ restoraną pasirinko kaip geriausią tiek dėl maisto kokybės, tiek dėl aptarnavimo. Rezultatai maloniai nustebino „Esse vadovę. Tokia naujiena buvo labai netikėta ir maloni. Išties galima didžiuotis nuolatiniais savo lankytojais tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. Labai smagu, kad žmonės atvažiuoja ir ateina būtent pas mus“, - sakė direktorė.

Laukia šparagų sezono

Kas du mėnesius savo valgiaraštį atnaujinantis restoranas šį kartą paragauti siūlo lengvų ir vasariškų patiekalų. Vienas jų – gaivios burokėlių, marinuotų apelsinų sultyse, salotos su ožkų sūriu. O netrukus savo lankytojams pasiūlys jau tikra tradicija tapusių patiekalų su šparagais. „Gegužės mėnesį bus šparagų sezonas, tad pasiūlysime patiekalų su šiomis daržovėmis. Tai darome kiekvienais metais, žmonės jau žino, laukia ir ateina paragauti. Šparagai yra labai populiari daržovė Lietuvoje, jie mūsų šalyje ir auginami, todėl visada patiekiami švieži“, - pasakojo restorano vadovė Veronika Nevoina.

Paklausta, kokie patiekalai jų valgiaraštyje sulaukia didžiausio pasisekimo, direktorė išskirti tokio vieno negalėjo. „Visi, ypač vyrai, mėgsta jautienos didkepsnį, tačiau viskas priklauso nuo lankytojo. Mūsų valgiaraštis yra labai įvairus. Jame galima rasti visko - nuo paprastų blynelių iki gurmaniškų patiekalų su jūrų gėrybėmis. Pavyzdžiui, labai mėgstami patiekalai yra su midijomis. Pasirinkimas - didelis. Kartais net patys pagalvojame, kad gal jau kas nors pabodo, bet paskui žiūrime, kad ne, lankytojai viską mielai valgo. Tad kiekvienas mūsų patiekalas turi savo gerbėjų ir išskirti vieno hito negalėčiau“, - šypsojosi direktorė. Ji pridūrė, kad išsirinkti norimą patiekalą visada padeda restorano darbuotojai. „Padavėjai visada žino, kas tą dieną yra šviežiausia. Pavyzdžiui, savaitgaliais gauname šviežios, ne šaldytos žuvies. Apie tai mūsų darbuotojai visada praneš klientams“, - sakė vadovė.

Dar viena naujieną atras saldumynų mėgėjai. „Desertų valgiaraštyje - gaivus ir vasariškas patiekalas. Savo lankytojams pasiūlysime limetų - žaliųjų citrinų ir mėtų - šerbeto. Jis yra labai gaivus, skanus, lengvas ir vasariškas“, - pasakojo restorano vadovė.

Restorano „Esse“ išskirtinumas - tiesiai iš vyno ūkio vežami vynai. Jie yra parduodami tiek išsinešti, tiek skanauti restorane. Išsirinkti gėrimą padės restorano personalas. „Pati baigiu someljė kursus, kad apie vynus žinočiau kuo daugiau. Visas personalas taip pat yra išmokytas, todėl mielai patars lankytojams“, - sakė direktorė.


Restorano „Esse“ informacija
Irmanto Sidaravičiaus nuotraukos

Nuotraukose:
Restorano „Esse“ virtuvės šefė Kristina Zajankovska šiltą pavasario dieną siūlo paragauti burokėlių salotų su ožkos sūriu;
Restorano „Esse“ vadovė Veronika Neviona džiaugėsi besiplečiančiu nuolatinių klientų būriu;
Burokėlių salotos su ožkos sūriu;
Midijos grietinėlės padaže;
Antiena su saldžių bulvių koše ir Kamberlando padažu