Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Voveraitės

2018-09-11
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI  
16 vnt. mažų bulvyčių
16 vnt. briuselio kopūstų
60 g. voveraičių, voveruškų
1 vnt. didelis svogūnas
1 vnt. skiltelė česnako 
1/2 saujos graikiškų riešutų
4 g. petražolių
200 ml kokoso pieno
1 valg.š. kokoso aliejaus
1/ 2 a.š. Himalajų druska, ciberžolės, kalendros, kumino prieskoniai

GAMINIMAS (15 MIN)
Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų, sudedame prieskonius ir kelias sekundes juos pakepame, "paleidžiame" jų aromatus. Sudedame neluptas šviežias, mažas bulvytes ir briuselio kopūstus, viską apkepame keletą minučių. Užpilame verdančio vandens tiek, kad daržoves apsemtų tik iki pusės. Uždengiame ir troškiname ant vidutinės kaitros.  Tuo metu pasiruošiame voveraites. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų, jame apkepame smulkintą česnaką ir svogūną. Sudedame švarias voveraites (nusausintas), skrudiname kelias minutes. Prieš baigiant kepti sudedame smulkintus graikiškus riešutus, paskaniname Himalajų druska ir apkepame viską dar vieną minutę.  Susmulkiname petražoles. Kuomet bulvės jau bus išvirusios, įpilame kokoso pieną, sudedame smulkintas petražoles ir užverdame. Išjungiame kaitrą ir sudedame skrudintas voveraites. 

Recepto autorius: https://www.nomnom.lt/s