Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Užkandžių idėjos filmų vakarui

2023-01-18
Поделитесь своим рецептом

Pripažinkite, šaltais žiemos vakarais dažnai nesinori net nosies kišti iš namų. Židinys, minkštas pledas, artimų draugų ar šeimos kompanija, filmas ir daug užkandžių – tikra idilė, kai už lango siaučia pūga.

Pritrūkote užkandžių idėjų? Norite paragauti kažko naujo? Siūlome jums kelias užkandžių idėjas filmų vakarui. Pasigaminsite itin greitai, o filmų vakarą tikrai pakylėsite į naują lygį.

 

Pikantiška užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Traškios lazdelės, duonelės, krekeriai – puikus užkandžių pasirinkimas filmų vakarui. Tiesa, vieni jie kiek sausoki, todėl svarbu turėti skanų padažiuką ar užtepėlę pamirkymui. Norime jums pasiūlyti užtepėlės su saulėje džiovintais pomidorais receptą. Pasigaminsite be galo greitai, o skoniu, pažadame, nenusivilsite.

Jums reikės:

  • 180 g varškės
  • 2 valgomųjų šaukštų graikiško jogurto
  • 6 saulėje džiovintų pomidorų (mirkusių aliejuje)
  • 2 skiltelių česnako
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Varškę pertrinkite šakute. Sumaišykite ją su graikišku jogurtu.
  2. Česnakų spaudykle išspauskite česnaką. Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus. Viską sudėkite į varškės ir jogurto masę ir išmaišykite.
  3. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Paragaukite – pagal skonį įsidėkite dar.
  4. Viskas, užtepėlė pagaminta. Tepkite ant mėgstamos duonelės arba mirkykite į ją krekerius, duonos lazdelės ir pan. Skanaus!

 

Pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru

Traškūs, kvapnūs ir labai gardūs – tokie yra šie pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru. Galime patvirtinti, jog nuo stalo jie dingta vieni iš pirmųjų. Tad išbandykite šį receptą ir esame tikri, jog kepsite dar tikrai ne kartą.

Jums reikės:

  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 200 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 100 g špinatų
  • 2 valgomųjų šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 25 g krapų
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Šiek tiek sezamo sėklų (pabarstymui ant viršaus)

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  2. Smulkiai supjaustykite špinatus.
  3. Dubenyje sumaišykite varškę, špinatus, kietąjį sūrį, krapus ir vieną kiaušinį. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Tiesa, su druska nepersistenkite, mat sūrumo įdarui suteiks kietasis sūris.
  4. Sluoksniuotą tešlą (prieš tai palaikę kambario temperatūroje) supjaustykite kvadratėliais. Į vidurį dėkite šiek tiek įdaro, tada perlenkite suformuodami trikampį. Kraštus gerai užspauskite šakute.
  5. Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu bei pabarstykite sezamo sėklomis.
  6. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitė maždaug 15–20 min, kol pyragėliai įgaus švelnią auksinę spalvą. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

 

Traškios pupelės su fetos padažu

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose išpopuliarėjo skirtingi traškių pupelių receptai. Užkandis išties puikus – ne tik skanus, tačiau ir turintis daug baltymų. Rekomenduojame išbandyti ir jums.

Jums reikės:

  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio česnako granulių
  • 1 arbatinio šaukštelio svogūnų granulių
  • ¼ arbatinio šaukštelio aitriųjų pipirų miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio krakmolo
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Kelių šakelių rozmarino

Padažui:

  • 200 g fetos sūrio
  • 2 valgomųjų šaukštų pieno
  • 1 valgomojo šaukštų pipirų
  • Žiupsnelio mėgstamų žolelių (pvz. baziliko)

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Nupilkite pupelių skystį.
  3. Dubenyje sumaišykite krakmolą, česnakų ir svogūnų granules, aitriosios paprikos miltelius bei druską su pipirais.
  4. Prieskonius užberkite ant pupelių, įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite.
  5. Pupeles paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant viršaus pabarstykite rozmarino. Kepkite maždaug 25–30 min, kol pupelės taps traškios.
  6. Kol pupelės kepa, pasigaminkite padažą: tiesiog sumaišykite visus ingredientus.
  7. Viskas – traškios pupelės su fetos padažu paruoštos. Puikus spragėsių ar traškučių pakaitalas žiūrint filmą.

 

Sūrio spurgytės

Koks gi filmo vakaras be sūrio užkandžių? Paprasčiausias būdas – tiesiog pasipjaustyti skirtingų sūrių ir juos ragauti su vynuogėmis, alyvuogėmis ar kumpeliu. Vis dėlto, jeigu sūrių padėklai jums jau kiek pabodę, siūlome išbandyti šį sūrio spurgyčių receptą. Patiks net išrankiausiems.

Jums reikės:

  • 300 g kietojo sūrio
  • 300 g mocarelos sūrio
  • 3 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
  • 3 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos
  • Šiek tiek maltų džiūvėsėlių
  • 0,5 l aliejaus (kepimui)

Gaminimo eiga:

  1. Sutarkuokite mocarelą ir kietąjį sūrį. Suberkite juos į vieną dubenį.
  2. Į dubenį su tarkuotu sūriu suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinius. Masę gerai išmaišykite, tada rankomis formuokite norimo dydžio rutuliukus.
  3. Rutuliukus apvoliokite džiūvėsėliuose.
  4. Įkaitinkite aliejų. Jame kepkite sūrio spurgytes, kol jos gražiai apskrus, įgaus auksinę spalvą.
  5. Patiekite su mėgstamu padažu. Skanaus!

 

Brusketos su paprikomis ir gorgonzolos sūriu

Pabaigai norime pasiūlyti dar vieną skonių kupiną užkandį – brusketas. Šie mažyčiai sumuštinukai jau užkariavo meniu.lt komandos širdis. Tikimės, jog sužavės ir jus.

Jums reikės:

  • 1 kepalėlio čiabatos duonos
  • 2 paprikų (skirtingų spalvų)
  • 100 g gorgonzolos sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Saujelės susmulkintų bazilikų
  • Žiupsnelio kedrinių pinijų

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Juostelėmis supjaustykite paprikas.
  3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Čiabatą supjaustykite riekelėmis. Vieną pusę aptepkite alyvuogių aliejumi.
  5. Sudėkite riekeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos (aliejuota puse į viršų) ir kepkite, kol duonelė lengvai apskrus. Iškeptas riekeles įtrinkite česnaku.
  6. Ant duonelės dėkite apkeptas paprikas, po kelis gabalėlius gorgonzolos sūrio.
  7. Viską sudėkite į orkaitę ir paskrudinkite maždaug 2–3 min.
  8. Išimkite brusketas iš orkaitės. Prieš tiekdami ant stalo apibarstykite susmulkintais bazilikais bei kedrinėmis pinijomis. Skanaus!