Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

TOP 5 troškinių receptai: apsilaižysite pirštus

2023-03-02
Поделитесь своим рецептом

Kartais nesinori ilgai suktis virtuvėje, tačiau, tuo pačiu, vilioja galimybė pasimėgauti šiltu, naminiu maistu. Ką daryti? Ogi pasigaminti troškinį! Per kelias minutes susipjaustysite reikiamus ingredientus, sumesite juos į puodą ir... Kuriam laikui galėsite jį pamiršti. Svarbu tik įsijungti laikmatį, kad troškinys netaptų svilėsių krūva. Viskas – po geros valandos galėsite mėgautis puikiu patiekalu. O tam, jog nepritrūktų idėjų, siūlome jums TOP 5 troškinių receptus. Mums jie itin patinka, tikimės, jog sužavės ir jus.

 

Veganiškas avinžirnių ir saldžiųjų bulvių troškinys

Pirmasis troškinys, kurį norime jums pasiūlyti – veganiškas. Tad jeigu esate atsisakę mėsos arba stengiatės sumažinti jos kiekį, rekomenduojame išbandyti šį puikų, Maroko virtuvės inspiruotą receptą. Na, o jeigu neįsivaizduojate savo pietų be mėsos, praleiskite šį receptą – apačioje tikrai rasite kelis puikius troškinių su mėsa aprašus.  

4 porcijoms jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
  • 400 ml smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 400 ml konservuotų avinžirnių
  • 1 valgomojo šaukšto aliejaus
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo
  • 250 ml daržovių sultinio
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo (tinka ir medus)
  • 1 arbatinio šaukštelio kario prieskonių
  • 1 arbatinio šaukštelio malto kumino
  • 1 arbatinio šaukštelio maltos paprikos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 0,5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Šiek tiek citrinų sulčių (patiekimui)
  • Kalendros (patiekimui)
  • Granato sėklų (patiekimui)
  • Pistacijų (patiekimui)

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintus svogūnus ir apkepkite, kol jie įgis švelniai auksinę spalvą.
  2. Suberkite susmulkintą česnaką ir visus prieskonius. Apkepkite viską 2–3 min.
  3. Į keptuvę suberkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves. Viską išmaišykite ir apkepkite 1 min.
  4. Supilkite pomidorus ir jų sultis, pomidorų padažą, sultinį, klevų sirupą. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.
  5. Palaukite, kol viskas užvirs. Tada sumažinkite ugnį, kad troškinys vos burbuliuotų.
  6. Uždenkite keptuvę ir viską troškinkite 30 min, kol saldžiosios bulvės išvirs, o padažas sutirštės.
  7. Supilkite avinžirnius. Viską išmaišykite. Patroškinkite dar 2–3 min.
  8. Viskas, troškinys pagamintas! Sudėkite į dubenėlius, apšlakstykite citrinos sultimis. Pabarstykite smulkinta kalendra, granatų sėklomis ir pistacijomis. Skanaus!

 

Jautienos troškinys su daržovėmis

Kaip ir žadėjome, siūlome troškinio su mėsa receptą. Šį kartą pagrindinis patiekalo ingredientas – jautiena. Ištroškinta su daržovėmis mėsa tampa neapsakomai skani, minkštutė ir aromatinga. Idealiai tiks savaitgalio pietums.

4 porcijoms jums reikės:

  • 850 g kubeliais pjaustytos jautienos
  • 2 jautienos sultinio kubelių
  • 4 saliero stiebų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 didelių morkų
  • 90 g pievagrybių
  • 5 lauro lapų
  • 3 čiobrelio šakelių
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto
  • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos
  • 2 valgomųjų šaukštų sojos padažo
  • 2 valgomųjų šaukštų miltų
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 400 ml vandens

Gaminimo eiga:

  1. Pradžioje, apkepkite jautieną. Apipurkškite ją alyvuogių aliejumi, apiberkite druska ir pipirais ir kepkite 180° įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  2. Į puodą sudėkite stambiai pjaustytus saliero stiebus, stambiai pjaustytas morkas, čiobrelius, lauro lapus, stambiai pjaustytus svogūnus. Įpilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Troškinkite ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol sviestas ištirps. Dar 4 minutes patroškinkite.
  3. Į troškinį sudėkite miltus ir maišykite, kol jie taps permatomi. Tada sudėkite pomidorų pastą, supilkite sojos padažą, įmeskite jautienos sultinio kubelius. Išmaišykite.
  4. Į troškinį lėtai supilkite vandenį ir raudonąjį vyną. Leiskite viskam užvirti, tada sumažinkite ugnį. Į troškinį sudėkite apkeptus jautienos gabalėlius.
  5. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite maždaug 15 min. Tada sudėkite stambiai pjaustytus pievagrybius ir viską troškinkite dar 15 min.
  6. Sudėkite į mėgstamus dubenėlius ir ragaukite. Skanaus!

 

Gardus troškinys su vištiena, moliūgais ir kokosų pienu

Norite pasigaminti ką nors greito, skanaus ir sveiko? Jei taip, šis receptas kaip tik jums. Paruošimas – itin lengvas, todėl manome, jog šį patiekalą pasigaminti pavyks kone kiekvienam. O skonis – nepaprastas. Rekomenduojame išbandyti.

4 porcijoms jums reikės:

  • 600 g vištienos filė
  • 800 g moliūgų
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 6 česnako skiltelių
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 250 ml kokosų pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio malto muskato
  • 1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių malto imbiero
  • 2 arbatinių šaukštelių džiovinto čiobrelio
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Išspauskite česnako skilteles. Kubeliais supjaustykite moliūgą.
  2. Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Vištienos gabalėlius apsibarstykite maltu muskatu, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Apkepkite ant vidutinės ugnies, kol paukštiena apskrus. Trumpam atsidėkite į atskirą dubenį.
  4. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte vištieną, apkepkite svogūnus ir česnakus. Kai jie įgaus švelniai auksinę spalvą ir suminkštės, suberkite moliūgo gabalėlius, apibarstykite juos imbiero milteliais ir kelias minutes apkepkite.
  5. Viską suberkite į puodą (tiek vištieną, tiek apkeptus moliūgus). Įpilkite vištienos sultinio, kokosų pieno. Suberkite čiobrelius.
  6. Uždėkite dangtį ir troškinkite maždaug pusvalandį. Viskas – patiekalas paruoštas. Skanaus!

 

Kaimiškas troškinys su kiauliena ir raugintais kopūstais

Pripažinkite, kartais norisi naminio, kaimiško maisto. Jei tokia diena kaip tik šiandien, siūlome pasigaminti itin skanų troškinį su kiauliena ir raugintais kopūstais. Apsilaižysite pirštus.

4 porcijoms jums reikės:

  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 300 g raugintų kopūstų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 morkos
  • 500 ml daržovių sultinio
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulieną supjaustykite maždaug 4–5 cm ilgio gabalėliais. Apibarstykite juos druska ir pipirais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, kubeliais supjaustykite morkas, išspauskite česnaką.
  3. Puode, ant vidutinės ugnies, kelias minutes apkepkite mėsą. Sudėkite morkas, svogūnus, česnakus ir dar šiek tiek pakepkite, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą, o morkos suminkštės.
  4. Viską užpilkite sultiniu, įdėkite raugintus kopūstus.
  5. Uždenkite dangtį ir troškinkite apie 1 val., kol mėsa taps minkštutėlė. Ir viskas – ragaukite. Paprasta, nostalgiška ir labai skanu.

 

Tajų virtuvės įkvėptas troškinys su vištiena

Tajų virtuvė pasižymi skirtingų skonių darna: viename patiekale jūsų gomurys gali pajusti tiek rūgštelę, tiek saldumą, tiek aštrumą ar sūrumą. Toks ir šis troškinys – tikra skonių bomba lėkštėje. Rekomenduojame išbandyti. Tikime, jog pamėgsite ir periodiškai gaminsite savo namuose.

4 porcijoms jums reikės:

  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • 2 valgomųjų šaukštų raudonojo kario pastos (jei mėgstate aštriau, galite dėti ir daugiau)
  • 2 paprikų
  • 1 morkos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 valgomojo šaukšto imbiero šaknies (arba imbiero miltelių)
  • 2 skiltelių česnako
  • 250 ml šaldytų žirnelių
  • 2 arbatinių šaukštelių žuvies padažo
  • 3 arbatinių šaukštelių rudojo cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kumino
  • 0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • 1 nedidelės žaliosios citrinos sulčių
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Kalendros patiekimui
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepkite, kol jis įgis auksinę spalvą.
  2. Suberkite vištienos gabalėlius ir apkepkite, kol mėsa švelniai paruduos.
  3. Išspauskite česnaką, sutarkuokite imbierą. Įdėkite į keptuvę ir viską apkepkite dar pusę minutės.
  4. Kario pastą sumaišykite su keliais šaukštais kokosų pieno. Į keptuvę suberkite šiaudeliais supjaustytas daržoves, kario pastą, prieskonius. Apkepkite kelias minutes.
  5. Supilkite likusį kokosų pieną. Uždenkite dangtį ir viską troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug 12 min.
  6. Galiausiai, suberkite žirnelius, įdėkite cukrų, įpilkite žuvies padažo. Išmaišykite ir viską dar patroškinkite 3 min.
  7. Troškinys pagamintas. Sudėkite į dubenėlius, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir apibarstykite smulkinta kalendra. Skanaus!