Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Saldūs cukinijų blyneliai su mėlynių kremu

2018-09-03
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI 
110 g. sorų kruopų dribsnių (arba bet kurių kitų dribsių, kuriuos mėgstate)
1 a. š. kepimo miltelių
1 š. citrinos sulčių
1 š. agavų sirupo
1 a. š. vanilės ekstrakto
120 ml mėgstamo augalinio pieno
110 g. nedidelės šviežios cukinijos
1 vnt. banano
20 g. (saujos) šilauogių ar kitų mėgstamų šviežių uogų

Mėlynių kremui:
2 v.š. mėgstamo augalinio jogurto
1- 2 v.š. trintų uogų (aš naudojau šią mėlynių pastą; tai kažkas nuostabaus: jokio cukraus, jokių konservantų, o ir pagaminta Lietuvoje)
1/3 a.š. agavų ar klvepų sirupo (jeigu norisi saldumo)

GAMINIMAS (60 MIN)
Į kokteilinę ar maisto smulkintuvą stambia trintuve sutarkuokite cukiniją (jeigu ji jauna lupti nereikia), stambiai supjaustykite bananą ir sudėkite visus likusius produktus išskyrus uogas. Trinkite tol, kol gausite vientisą masę. Sudėkite uogas ir viską švelniai permaišykite su šaukštu. Kepkite gerai įkaitusioje keptuvėje (jeigu norisi, keptuvę prieš kiekvieną kepimą švelniai patepkite kepimui tinkamu aliejumi, bet tai nėra būtina – man pavyko ir be šito) ant vidutinės kaitros. Neskubėkite, verstis turi lengvai, o jeigu nesiverčia, palaukite dar minutę ir tikrai apsivers. Kol kepate susimaišykite kremą. Štai ir viskas.

Recepto autorius: https://soulfood.lt