Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Itališkos makaronų salotos

2018-05-22
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (2 porcijos)
150g mėgstamų makaronų;
200g vištienos krūtinėlės;
200 g. pusės skardinės avinžirnių;
5 g. (kelių saujų) mėgstamų salotų;
6- 8 vnt (saujos) vyšninių pomidoriukų;
3 g. fetos sūrio;
2 - 4 v.š. kelių šaukštų pesto 

Avinžirniams:
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1/3 a.š. druskos;
1 vnt. česnako skiltelės;

Vištienai:
1 v.š. šaukšto graikiško jogurto;
1/3 a.š. druskos ir pipirų (ar mėgstamų prieskonių).

GAMINIMAS (1 VAL )

  1. Orkaitę įkaitinam iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  2. Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. Tik nepervirkit! Perskalaujame šaltu vandeniu ir padedam į šalį.
  3. Konservuotus avinžirnius gerai perplauname šaltu vandeniu, nusausiname, išmaišome su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, beriame ant skardos, šauname į orkaitę ir kepame apie 15 min.
  4. Kol skrunda avinžirniai, vištienos filė supjaustome norimo dydžio gabalėliais bei išmaišome su graikišku jogurtu ir prieskoniais.
  5. Kai avinžirniai pakeps 15 min, šalia dedame vištieną ir kepame dar apie 15 min.
  6. Dideliame dubenyje sumaišome išvirusius makaronus, salotas ir pomidoriukus.
  7. Iškepusiai vištienai ir avinžirniams leidžiame atvėsti ir beriame į dubenį, kur jau ilsisi makaronai ir salotos.
  8. Dedame pesto ir viską gerai išmaišom.

Recepto autorius: www.butfirst-food.com