Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Bananiniai brauniai su riešutų sviestu

2019-06-21
Поделитесь своим рецептом

Kartais receptai, kurie išvysta dienos šviesą būna apgalvoti, porą kartų išbandyti ir tik tada apipavidalinti bei aprašyti. O kartais, gaunasi visiški netyčiukai, kai absoliučiai negalvodama ir tiksliai nematuodama sumetu ingridientus, bet gaunasi tobulas rezultatas.
Šis braunis toks ir yra – tobulas netyčiukas. Krepšy gulėjo keli pajuodę bananai, kuriuos verkiant reikėjo sunaudoti, nes kitaip butų keliavę į šiukšliadėžę. Maisto švaistyti aš nemėgstu (bet čia jau atskira tema), tad atlikau jų gelbėjimo misiją.
P.S. Recepte rasit druską. Ji tikrai nėra būtina, bet man labai patinka ją dėti į desertus (ar pabarstyti ant viršaus), taip “susireguliuoja” skonis.

INGREDIENTAI
3-4 labai prinokusių bananų;
110g miltų (aš naudojau speltos);
3 v.š. kakavos;
3-5 v.š. klevų sirupo (jei mėgstat saldžiau, dėkite daugiau);
150ml skysto kokosų aliejaus;
2 v.š. riešutų sviesto;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
žiupsnelio stambios druskos.

GAMINIMAS
1. Viename dubenyje sumaišome šlapius ingridientus (išskyrus riešutų sviestą): šakute sutriname bananus, pilame ištirpintą kokosų aliejų, klevų sirupą.
2. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kakava.
3. Sausus ingridientus sumaišome su šlapiais.
4. Ant kepimo formos patiesiame kepimo popieriaus, (taip braunis išsiims super lengvai ir nereikės šveisti kepimo formos), supilame visą masę.
5. Ant viršaus dedame riešutų sviestą ir šaukšto pagalbą jį pasklaidome ant braunio masės paviršiaus.
6. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
7. Leidžiame šiek tiek pravėsti.
8. Pjaustome norimo dydžio gabaliukais ir apibarstome druska.

@But First - Food