Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Avižinė košė su riešutų sviestu

2019-09-04
Поделитесь своим рецептом

Tokios košės yra absoliutus gelbėtojas, kai žinau, jog ryte turėsiu lygiai nulį laiko gaminti pusryčius, bet vis vien nenoriu, kad mano pusryčiais taptų kokia bandelė iš kiosko (o taip kartais būna). Jų variacijų yra begalės, bet man prie širdies klasika – žemės riešutų sviestas ir (jei turiu papildomą minutę) karamelizuotas bananas. Na, o jei jaučiuosi labai fancy įmetu uogų, papildomai dedu riešutų sviesto ir pilu šlakelį migdolų pieno (arba tiksliau tokio, kokio turiu šaldytuve).

INGREDIENTAI
stiklinės avižų;
1,5 stiklinės augalinio pieno (šį kart naudojau migdolų);
nedidelio banano;
klevų sirupo;
mėgstamų uogų/riešutų;
žiupsnelio druskos.

GAMINIMAS
1. Į indelį beriame avižas, pilame pieną, dedame riešutų sviestą, šlakelį klevų sirupo ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
2. Į šiek tiek įkaitintą keptuvę dedame išilgai perpjautą bananą, jį apšlakstome klevų sirupe ir karamelizuojame jį kelias minutes, ant viršaus vis užildami klevų sirupo (to pačio, kuris jau yra keptuvėje).
3. Košę valgome su karamelizuotu bananu, mėgstamomis uogomis, galima pagardinti dar šlakeliu mėgstamo augalinio (ar nebūtinai) pieno.

@But First - Food