Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Greta Krušaitė: apie vegetarišką meniu ir kitus gastronominius nuotykius

2022-01-03
Опубликовать вашу статью

Greta Krušaitė: apie vegetarišką meniu ir kitus gastronominius nuotykius

Finansų ir draudimo ekspertė Greta Krušaitė puikiai žinoma socialiniuose tinkluose, kuriuose ne tik moko lietuvius finansinių paslapčių, bet ir kalba apie motyvaciją ir produktyvumą. Kaip Greta sako, ji atiduodanti visą savo širdį, meilę, kūrybą ir energiją mokymams ir seminarams. Be jokios abejonės, kad nepristigtum motyvacijos ir sukauptum tokį entuziazmo ir pozityvumo užtaisą kaip Greta, būtina išmokti atsipalaiduoti.

„Griežtainis, makaronai ir penktadienis! Puikus startas savaitgaliui”, - rašė ji savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Pašnekovė mums pasakoja apie tapimą vegetare, gastronominius nuotykius ir kitus įdomius dalykus.

Kelionėse - jūros gėrybės

Greta atvirauja, kad meditacijų metu ji nusprendusi visiškai atsisakyti mėsos ir tapti vegetare. Svarbiausia to priežastis - kur kas geresnė savijauta. Tad paklausta apie keliones ir jose surastus gastronominius atradimus, pašnekovė tarsteli, kad restoranų meniu ieškanti jūros gėrybių ir žuvies.

„Keliaudama visuomet ieškau specializuotų žuvies restoranų ar vegetariškų krautuvėlių. Nors mėgstamiausias patiekalas man yra aštuonkojis, mielai ragauju kalmarus ar sraiges. Keisčiausias patiekalas, kurį esu ragavusi buvo Kinijoje – tai keptas tarakonas. Tačiau jis visai man nepatiko“, - juokiasi Greta. – Ragavau šį patiekalą, kai dar valgydavau mėsą.  Dabar – neberagaučiau.

Pašnekovė pasakoja, kad keliaudama dairosi ne turistinių vietų, kurios primintų amerikietiškas, tačiau tokių, kuriose lankytųsi patys vietiniai. Tokias vietas padeda atrasti toje šalyje gyvenantys pažįstami ir draugai.

„Jeigu ten kur keliauju nepažystu jau negyvenančių, tuomet ieškau pati atsiliepimų apie restoranus „Facebook“ ar „Instagram“ platformose. Nemėgstu eksperimentuoti ir eiti nepasidomėjusi, kadangi kiek kartų bandžiau apsilankyti nepasiplanavus tada ne tik išleidžiu daug pinigų, bet ir dažnai lieku nesužavėta patiekalais.

Skaniausi pietūs – gaminti pačios

Valgyti restoranuose tikrai mėgstu, tačiau darbo metu pietus gaminuosi pati. Darbo metu surasti tiek laiko, kad išsiruoštum kažkur pietų, o ir išlaidauti nesinori.  Tad nuo pirmadienio iki penktadienio darausi mėgstamą maistą pati ir visuomet į darbą atkeliauju su pietų dėžute“, - pasakoja Greta.

Pašnekovė prisipažįsta, kad nors ir mėgstanti išbandyti įvairius restoranus, tačiau nėra iš tų, jog savaitgalį negalėtų ko nors pasigaminti ir namuose. Sėkmingai pasigamina savo mėgstamą aštuonkojį ir pati.

Maisto biudžeto neplanuoja

Greta finansų klausimais ne tik sėkmingai konsultuoja kitus, tačiau finansines žinias bei išmoktas pamokas pritaiko ir sau. Visgi, maistui išleidžiamų pinigų neskaičiuoja.

„ Taip, aš planuoju investicijas, santaupas, atsiskaitau už būtiniausias paslaugas, o jau maistui, kas jau lieka tas lieka. Nėra taip, kad skaičiuočiau kiekvieną eurą, kurį išleidžiu, tačiau tikriausiai todėl, kad aš nesu toks žmogus, kuris labai daug valgo. Niekada neturėjau įpročio užkandžiauti, kas vakarą pirkti traškučius ar brangius užkandžius. Man užtenka pavalgyti 3 kartus per dieną“, - sako pašnekovė.

Mėgstamiausiųjų sąraše – klasika

Merginos mėgstamiausiųjų sąraše atsidūrė būtent tie restoranai, kurie yra atsirinkti atsižvelgiant į kainą, kokybę, šviežumą ir į porcijos dydį.

„Be jokios abejonės, vienas mėgstamiausių – „Season Fish“. Man labai patinka jų maistas, kadangi jis visuomet labai šviežias. Kartais pamatysi, kad jų durys užvertos ir savaitės viduryje.  Na, niekada nėra atsitikę taip, kad paragavus jų patiekalo subjurtų nuotaika visai dienai. Mėgstu jų patiekalus užsisakyti ir į namus, - dalijasi Greta. - O taip pat man patinka visiems gerai žinomas „Valentino“, „Selfish bistro“, „De Antonio“. Klasika.