Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Lengvas bordo (svetur)

2005-09-16
Опубликовать вашу статью

Dietinės kolos ir lieso jogurto laikais trūko tik skanaus lengvo vyno. Prancūzijos firma „Michael Paetzold“ sukūrė būdą iš fermentuoto vyno pašalinti beveik pusę alkoholio. Tuo tikslu vynas pumpuojamas per 7 pusiau pralaidžias membranas, kurios sulaiko ne tik alkoholio molekules;
taip pat šiek tiek sumažinamas rūgščių ir rauginimo medžiagų, vadinamųjų taninų, kiekis, kad nebūtų suardytas skonio balansas. Galiausiai vyne lieka tik 6 proc. alkoholio, maždaug tiek pat, kiek aluje. Tačiau didžioji dalis aromatinių medžiagų, tikina gamintojai, išlieka. Produktas, pavadintas „Lir“, yra gana įdomaus skonio. Susilpnėjus stimuliuojančiam alkoholio poveikiui, ypač išryškėja aromatas - kai kam tai patinka, kai kam ne. Ligšioliniai bandymai lengvus ar visai nealkoholinius vynus pagaminti taikant vakuuminę distiliaciją kritikų neįtikino. 23 Prancūzijos vyndariai jau gamina lengvus vynus pagal naująjį metodą.

Pagal užsienio spaudą